Back to school

Nu är mitt sommarlov över och idag är första skoldagen. Nu öppnar alla gymnasieskolor igen efter en konstig vår med distansundervisning, såklart även min skola. Det känns roligt att komma till skolan igen tycker jag och jag känner mig förväntansfull inför hösten, speciellt nu efter sommaren när allt blir en nystart igen med nytt schema och nya ämnen. Men samtidigt som det känns lite jobbigt också med tanke på att covid-19 lever kvar i samhället och vi är ju en stor skola med över 900 elever. Men som tur är så har skolan gjort åtgärder.
Jag tänker inte skriva de här för då blir det ett jättelångt inlägg och det kanske är ointressant för vissa, men jag kan bara säga att de låter bra och gör att jag känner mig trygg. Nu får man bara hoppas på att alla visar respekt och följer skolans råd!

Tänk att jag börjar trean på gymnasiet idag, jag har bara två år kvar. Det känns så sjukt!
Alla som gått på gymnasiet som jag vet säger att tvåan är värst och att trean är lugnare, det där med att tvåan är tuff kan jag verkligen hålla med om. Tvåan var ett tufft år för mig både skolmässigt och privat, så nu hoppas jag på att trean blir lugnare!

Ni som har läst min blogg i veckan vet att jag är hemma och är förkyld, jag har bestämt mig för att vara hemma hela veckan och flytta in på Storås till helgen om jag är frisk. Men jag vill inte missa de två första dagarna i skolan såklart så jag ringde min mentor i måndags och frågade om jag fick vara med på distans torsdag fredag, och det fick jag. Det var väldigt snällt och jag är så tacksam över det. Han sa att torsdag och fredag kommer vara mycket att lärarna går igenom målen och betygskriterierna för kurserna på lektionerna, så det blir mycket lyssna ändå.

Idag börjar vi med en uppstart med våra mentorer som jag ska få vara med på på länk och sen går vi efter schemat.
Om ni kommer ihåg förra året så var det sånt strul med schemat, vi fick inte vårt riktiga schema förens ungefär tre fyra veckor efter skolstart, det var kaos. Men i år ska vi börja med våra riktiga scheman och lektioner direkt, vilket känns så skönt.

Vet ni, jag har till och med fått se mitt schema innan skolstart, jag var så nyfiken! Jag är riktigt nöjd och taggad för att komma igång igen! :) Skönt med lite rutiner igen känner jag! Jag kan bara säga att det stämmer det som jag skrev där uppe med att trean brukar vara lugnare, vilket är skönt.
Måste bara säga att det är lyxigt att börja på en torsdag, inte långt till helgen, snacka om mjukstart! :)

Jag tänkte gör ett schemasnack-inlägg där jag visar mitt schema som jag gjorde förra året, låter det roligt?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *