Jag fick sommarjobbet!

Ni som läste inlägget ”Sommarjobb 2021?” vet att jag skulle på sommarjobbsintervju igår (tisdags) fast på distans då.
Det var ett jobb på barnmorskemottagningen i Heimdal.
Åh vet ni vad, jag fick jobbet! :D
På mötet var det en som jobbade där och en ung barnmorska. Mitt jobb kommer att vara att hjälpa henne (den unga barnmorskan) med allt bredvid hennes jobb. Hon verkade jättegullig så det ska bli jätteroligt att få gå bredvid henne.
Jag kommer inte få jobba med patienter för det är hennes jobb, som tur är. Men mitt jobb kommer att vara att assistera henne som sagt.
Jag kommer få packa upp saker, gå in med olika grejer till olika undersökningsrum efter att en patient har varit där inne, jag kommer få ladda kaffekokaren och plocka ur diskmaskinen bland annat. Lite småsaker helt enkelt.
När hon sa att jag skulle ta hand om kaffet så frågade jag lite oroligt om jag behövde bära kaffekoppar med kaffet i. Men jag behövde bara ladda den till personalen, som tur var, haha.

De har även en ungdomsmottagning i huset bredvid och nu under sommaren så är det stängt, så de har som uppgift att vattna deras blommor så det kommer jag kanske också få göra.

Mina jobbtider kommer att vara 7:30 till 16:15. Jag blev lite smått nervös när hon sa det för ni vet ju att min CP-skada gör att jag blir trött och att det tar mycket energi från mig, speciellt när det är ett nytt jobb. Ni vet förra året när jag sommarjobbade så jobbade jag bara i fyra timmar. Så jag sa det men då sa de att det är en frukostrast, en lunchrast och en fikarast på eftermiddagen och om jag behöver så är det bara att gå ut och ta en extra rast eller vila lite. Hon sa dessutom att jobbet inte är så jätteansträngande och att jag inte kommer att ha saker att göra hela tiden så då kan jag andas lite mellan jobben.
Jag får väll se hur min kropp reagerar, men jag tror att det kommer att gå bra!

Jag kommer att få ta med mig frukost och lunch varje dag. Då frågade jag om de kunde hjälpa mig om jag behövde för ibland så behöver jag ju hjälp i samband med matsituationerna. Men det var inga problem så det var skönt. De sa att det är många som äter samtidigt som kan hjälpa mig.

Med tanke på Covid så har alla på mottagningen munskydd på sig, även jag såklart. Så det känns tryggt. Hon sa även att de brukar sprida ut sig i lunchrummet så att det blir social distans, så jag är inte så orolig för den delen. Plus att alla på avdelningen är fullvaccinerade, förutom jag då. Det är väl bara att tvätta och sprita händerna så ofta man kan, men det är ju inget nytt heller.
Jag kommer även att få en blå rock på mig och en namnskylt som jag ska ha på mig.

Jag börjar redan på måndag! :) Nu längtar jag till måndag….så spännande!

. .,-

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *