Jag ska flytta!

Jag har haft en hemlis för er, en ganska stor hemlis som jag inte har velat gå ut med förrän nu. Det är nämligen så att jag ska flytta, inte själv ännu, utan jag ska flytta med mamma och Elliot till en lägenhet.
Lägenheten ligger i Sandared så vi kommer att bo kvar i Sandared vilket känns skönt. Anledningen till varför vi ska flytta är för att Marko (min bonuspappa) och mamma ska gå isär. Jag fick reda på detta i påskas så det hat varit en annorlunda tid, annorlunda fast inte annorlunda.
Vi har bott kvar i huset tills mamma hittade en lägenhet.
Att hitta lägenhet i Sandared är dock inte så enkelt men tillslut hittade mamma en lägenhet. Mamma fick faktiskt nycklarna till lägenheten i onsdags (16 juni). Hon var ledig igår, och jag är ju ledig också, än så länge…. Så jag fick följa med mamma till lägenheten efter att hon hämtat nycklarna på banken. Jag var jättespänd för jag har bara sett bilder på lägenheten.

Det är en trea så jag kommer inte få ett eget rum, men det gör inget för mig. Jag är ju inte hemma så ofta när jag börjar skolan, typ varannan helg. Så jag kommer dela sovrum med mamma och när Elliot är hos Marko så kan jag sova i hans rum. Han ska nämligen få min säng.

Det var jättekul att komma in i lägenheten, det var mycket finare och mysigare än vad bilderna sa tyckte jag. Så jag blev positivt överraskad helt enkelt. Det en portkod och en tung dörr in till själva trapphuset, men den klarade jag så det var inga bekymmer. Sen är det bara en liten trappa upp till vår dörr så den fixar jag med.
Det vi var mest bekymrade över var dörren in till lägenheten eftersom att det är ett vanligt lås och en vanlig nyckel vilket jag har svårt med. Så jag fick prova att låsa och låsa upp med nyckel, och vet ni vad? Jag fixade det, på första försöket, så himla skönt! Jag blev så glad! :-)

Det är ett stort vardagsrum, sen finns det en balkong utanför vardagsrummet. Den är väldigt smal men väldigt lång. Mamma ska lägga träplattor på balkongen, så det blir nog mysigt.
Mamma ska fixa iordning mycket i lägenheten, måla och så innan vi flyttar in på riktigt. Sen ska vi även fixa iordning köket, men det får vi ta senare. Köksgolvet var snyggt tycker jag. Mamma har köpt ett svart runt bord med svarta stolar som vi ska ha i köket, det kommer bli så snyggt. Jag älskar runda bord förövrigt. Vardagsrummet var stort och luftigt så det var härligt.

Mamma hade beställt en soffa som skulle komma i onsdags. Den skulle komma mellan tre och fem. Den kom vid halv tre, så det var så bra. Leila och Ann (mammas kompisar) var även med oss i lägenheten så de hjälpte oss med soffan. Den är så snygg och så skön! Jag kan bara tänka mig när vi får in en matta, en tv och ett större vardagsrumsbord i köket. Så mysigt det kommer att bli!
Toaletten var också väldigt fräsch!

Det är så härligt att bli positiv överraskad! Jag är sugen på att flytta in nu! :) Vi ska flytta in på midsommarveckan så nästa vecka blir sista veckan i huset, det känns lite konstigt och overkligt.
Jag har haft lite ångest för att lämna huset, men nu känns det lättare när det kändes så bra med lägenheten.

Jag ser fram emot att starta ett nytt liv där med mamma och Elliot! Jag har en bra känsla i kroppen.
Sen bor jag ju även kvar hemma hos min pappa!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *