Började jobba på fel ställe

Kortare inlägg (om ni är intresserade av allt så läs hela inlägget)

I måndags gjorde jag min första dag på mitt sommarjobb. Det började dock inte så bra eftersom att jag hamnade på fel ställe men sen hamnade jag rätt. Spännande dag med mycket information och nya människor. I måndags fick jag bland annat plocka ur diskmaskinen, ta hand om köket och sitta med min handledare när hon visade sitt jobb. Det var en händelserik dag med mycket intryck men rolig :).

Hela inlägget
Herregud, jag vet ens inte hur jag ska börja detta inlägget.
Som ni vet så började jag jobba på mitt sommarjobb i måndags, vilket är på barnmoskemottagning i Heimdal. Min fantastiska mamma har även beställt taxi till mig så nu har jag det fram och tillbaka varje dag.

I måndags var jag jättespänd, taggad och förväntansfull. Jag hade med mig min lilla matkasse med vattenflaska, lunch och frukost.
När taxin släppte av mig vid entrén gick jag in där och försökte söka upp någon, jag tyckte att det var konstigt att ingen tog emot mig.
När jag väl hittade någon så presenterade jag mig och sa att jag ska vara praktikant här i fyra veckor. De såg helt förvånade ut så jag blev väldigt osäker, men iallafall så tog en tjej hand om mig. Först åkte vi ner till källaren där deras omklädningrum var. Där fick jag byta om till arbetskläder, en vit tröja och vita byxor.
Väl där uppe fick jag börja göra rent i köket, börja jobba helt enkelt med känslan av att det var något som inte stämde. Jag hade inte fått någon rundtur eller någonting. Så jag kände lite ”ska jag vara här i fyra veckor”. Min chef och hon tjejen som jag skulle hjälpa som jag hade intervju med förra tisdagen var inte heller där så jag blev lite förvirrad.

På frukosten ringde min telefon. Jag gick in på toa och svarade, ja då var det min chef som ringde och frågade var jag var, var jag på svarade ”jag är på jobbet”, haha! Ja då hade jag ju kommit fel, så jag fick ju lugnt och sansat gå ut till sjuksköterskorna och säga sanningen.
Min chef kom ner och hämtade mig så småningom. Jag var på vårdcentralen men jag skulle vara på barnmorskemottagningen som ligger en trappa upp. Jag tyckte att det var så pinsamt, bra första intryck där Alice! :-)

Först åkte vi hissen ner och bytte om igen. Jag hade ju vita kläder men de på barnmorskemottagningen har ju blåa, så ja.
Jag fick byxor och tröja. Tyvärr så var det knapp på byxorna, men min chef sa att jag kan få ha mina egna byxor resten av veckorna, så det var ju skönt.

Väl uppe på mottagningen träffade jag hon som jag ska gå bredvid och min chef visade mig runt, alla hejade på mig och hälsade mig välkommen. Då kändes det så bra och jag kunde slappna av. Det är en väldigt fin mottagning så jag kände mig hemma direkt. Jag fick ett passerkort, en nyckel och en namnskylt. Passerkortet behöver jag för att komma in överallt. Min chefs kontor och personalrummet ligger på fjärde våningen. Det var en luftig korridor med lite sköna soffor, sen kom man in i köket som var också väldigt fräscht och fint. Jag ställde in min mat också gick vi in på hennes kontor för jag skulle skriva på lite papper och så.

Sen började arbetet på riktigt. Den tjejen som jag ska hjälpa, vi kan kalla henne för L, så blir det inte så krångligt! :) Iallafall hon hade väldigt mycket att göra så hon hann inte att visa runt mig på mottagningen så mycket. Hon skulle egentligen göra det på förmiddagen, men då var ju jag inte där av vissa anledningar! :)
Det var typ frukost också när jag kom så vi gick upp och åt frukost. Efter frukosten fick jag min första arbetsuppgift. Jag skulle torka av borden i lunchrummet och plocka ur diskmaskinen. L visade mig vart allt skulle vara och så, hon gick ner sen för hon hade en patient.

L har ansvaret för massa saker, förutom att ta hand om patienter så ska hon bland annat beställa in saker till mottagningen, allt från provrör och redskap till kaffe och kaffefilter. Hon har även hand om posten och att titta så att alla saker finns i undersökningsrummen och fylla på om det behövs. Men även att koka kaffe och fixa ordning i köket. Så några av de sakerna kommer nu jag få göra. Iallafall så fick jag sitta med henne när hon gjorde beställningar också visade hon mig hur man gör osv, fast det ska jag ju inte göra, men hon ville ändå visa mig.
Hon har ett eget kontor i väntrummet kan man säga, fast det är såklart inglasat. Jag tror att det är också meningen att det ska vara som en informationsdisk där patienterna kan gå in och fråga henne saker. Iallafall så är det där jag sitter, antingen när hon ska visa mig något eller så sitter jag bara där inne när jag inte har något att göra. För det händer också att jag inte har något att göra, det kan vara lite segt.
Men det är ändå bra, för då får jag vila lite. Jag börjar ju 7′:30 på morgonen och jobbar till 16:15, så det blir tuffa och långa dagar.

Mellan halv tre och tre är det alltid fikarast så då går man upp och tar sig lite mellanmål eller en kopp kaffe eller te om man vill ha det.

I måndags när jag kom hem var jag helt slut och svettig :), och igår med. Jag var framförallt trött i huvudet med allt nytt. Men om andra dagen får ni läsa i ett annat inlägg! Oj, märkte nu att inlägget blev jättelångt, jaja, hoppas ni gillar det! Jag har mycket att berätta som ni märker! :) Jag tycker iallafall att jobbet är spännande och roligt!

Bookmark the permalink.

One Response to Började jobba på fel ställe

  1. Annika Adelborg says:

    Hej! Det blev ju en lite konstig dag men det kan inte du hjälpa, du fick iallafall en liten inblick i hur det kan vara på en mödravård! Blir spännande att höra om hur du har det på din riktiga avdelning.
    Tänker på dig och längtar efter att få träffa dig snart! 🥰❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *