Min första avklarade vecka

I tisdags var min andra dag på sommarjobbet. Då gick jag rätt direkt som tur var! :-) Jag hade ju fått nyckel och bricka så jag gick ner till källaren och bytte om själv. Nu behöver jag inte ha speciella byxor på mig utan bara en blå sjukhuströja så det är skönt. Sen åkte jag upp och lämnade min mat i kylskåpet. 

Jag åkte sen ner till mottagningen och där var redan L på plats (kallar min handledare för L ni som inte viste det).

Nästan direkt så kom en barnmorska och sa att dörren har slutat fungera, alltså dörröppnaren in till mottagningen.

Så då frågade hon om jag kunde sitta där ute och släppa in patienterna. Såklart säger man inte nej när någon ber en. 

Så jag fick en stol också fick jag sitta där, och varje gång som det kom en patient fick jag blippa mitt kort och slå in en kod så att dörren öppnades. 

Det kom kanske en patient varje kvart, och emellan det satt jag bara där och stirrade in i dörren till mottagningen. Inte nog med det, jag satt inte där en stund utan ända till frukosten, så i två timmar. Plus att det var så dålig luft där ute. Kan ni förstå att jag blev trött? Jag höll på att somna vissa gånger, jag nickade till, jag blev så trött. 

Sen när dörren funkade igen var det äntligen dax för frukost, och jag var så glad över att halva förmiddagen hade passerat. 

Efter frukosten fick jag packa urinprover nere på mottagningen. Det var sånna som patienterna skulle få med sig för att lämna urinprov. 

Så jag fick en bunt med instruktionspapper som jag skulle vika och lägga ner i plastmuggar med en liten slags pappersruta i (vet inte vad det var) och ett urinrör. Sen skulle jag stoppa ner varje plastmugg i en påse. Men L fick hjälpa mig att knyta påsarna när hon hade tid sen eftersom att jag har svårt med det. Jag fick gjort ganska många faktiskt, kanske 15, 20 stycken. Första gångerna gick det sådär och var lite pilligt. Men sen fick jag in snitsen och då var det ganska roligt att stå där och pyssla lite. Så då gick det jättefort till lunchen. 

Efter lunchen hade L inga patienter så då kunde hon visa mig runt lite mer. Hon visade då mig undersökningsrummen och vad som ska finnas där eftersom att jag har som uppgift att fylla på om det fattas något. Hon visade mig även såklart vart alla saker finns och så, för där jag ska hämta redskapen till rummen. 

Vi har skrivit en lista som jag får ha på alla saker som ska finnas i rummen för annars skulle jag aldrig kunna komma ihåg det. Det var så mycket information där på eftermiddagen så jag blev alldeles trött i huvudet! :) 

Jag märker att jag blir jättetrött i benen eftersom att det är mycket stå och gå arbete så när jag kommer hem är jag helt slut i benen. 

Varje dag ska jag även koka kaffe och sätta på det klockan 9:15 innan frukosten. Det gjorde jag första gången helt själv igår, vilket gick bra förutom att jag spillde lite kaffe, men det är sånt som händer! :-)  

I onsdags var jag uppe i köket hela förmiddagen för då städade jag ur nästan alla lådor i köket. Dammade, torkade av och la in allt igen. Det tog hela förmiddagen, jag började klockan 07:45 och var klar vid lunch, men frukost där emellan såklart. Men det var ändå härligt på något sätt att stå där uppe och greja för mig själv. Personalen märkte det och verkade nöjda så det var roligt! 

Igår åt vi midsommarlunch på jobbet. Det var trevligt. Vi hade även jordgubbar och grädde till efterrätt. Så efter frukost fick jag sitta i köket och ta bort toppen på jordgubbarna. Det var lite pilligt men ganska skönt att sitta där och pilla med det. När jag var färdig fyllde jag på saltkaren till varje bord. Det var pilligt men jag fixade det. Men det kom salt över hela min kjol och bordet, men det torkade vi bara upp sen haha. Jag tror att det kom mer på bordet och mig än i saltkaren! :D

Sen var det gott med lite midsommarlunch. 

Igår fick jag sluta 14:30 istället för 16:15 eftersom att det är midsommar idag. Så det var väldigt skönt. 

Innan jag slutade igår följde jag med L på lite saker, vi slängde bland annat sopor och gjorde iordning kläderna som låg huller om buller i omklädningsrummet. Vi skulle egentligen vattna blommorna också men det hann jag inte vara med på så det får hon visa mig nästa vecka. 

Min chef sa att jag om jag vill så får jag byta om uppe på mottagningen så jag slipper att gå ner till källaren och byta om varje dag. Ni anar inte hur lättad jag blev, det kommer att vara så mycket enklare för mig och mindre tidskrävande. 

Men nu tar jag lite midsommarledighet, det ska bli så skönt efter första veckan på sommarjobbet! :-)

Önskar alla en fin midsommar idag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *