Jul i Varberg

Som jag skrev i mitt förra inlägg så åkte jag till pappa på söndag kväll för vi skulle till min farfar och hans fru Carin i måndags på annandagen och fira jul. Jag hade inte firat jul med pappa och familjen så det passade extra bra att vi skulle åka dit, två flugor i en smäll, får jag fira jul med allihop samtidigt.
Farfar och Carin bor i Varberg så vi skulle åka till lägenheten i Vasa och sova där efter så att det inte skulle bli så långt att åka hem och så flängigt.
Klockan 14 var vi framme i Varberg, faktist exakt klockan två. Farfar och Carin har bott där i något år nu men jag har forfarande inte varit där, så det skulle bli spännande att se hur de bor och hälsa på. Det var härligt att träffa de igen och de bodde verkligen så vackert, det kändes som att komma till ett slott! I vardagsrummet hade de verkligen fått till en julig stämning, det kändes lite som i en julfilm. När vi kom bjöd de på ett glas champagne, även jag fick ett glas, nu när man är vuxen! :-) Det var så gott och lyxigt! Farfar och Carin bjöd på lunch hemma i deras fina kök, det blev kalkon, potatis och god gräddsås, riktig lyxlunch. Till efterrätt blev det Pavlova tårta med jordgubbar och hallon på, det var också så gott. Det var så trevligt att sitta där och prata med farfar och Carin, äta den goda maten och dricka champagne.

Efter den otroliga maten gick vi in och satte oss i den härliga salongen/vardagsrummet och delade ut klappar. Jag hade köpt ett amaronevin till farfar och Carin, de sa att de älskar amarone, så det var roligt. Jag fick en jättefin handtvål och en box från Molton Brown med bodylotion, handkräm och tvål, jättefin julklapp.
Killarna fick ett spel av farfar och Carin och varsin stor målarlåda som de blev så glada för. De ville börja måla direkt så de satt vid köksbordet jättelänge medans vi vuxna satt och pratade, det var en bra barnpassare! :-)
Vi satt och pratade jättelänge, klockan var runt 21 när vi åkte, det var en mycket trevlig eftermiddag.

Fin julklapp av farfar och Carin!

På tisdag morgon vaknade vi i Vasa. Vi skulle åka hem i tisdags för Jenny och pappa skulle jobba som i onsdags. Men innan vi åkte hem gick vi omkring i Götet och strosade, åt jättegod lunch och fikade. Sen på kvällen åkte vi hem och även fast jag tyckte att det var jätteroligt och mysigt med de här dagarna med familjen så längtade jag samtidigt till min lägenhet för resten av veckan (onsdag, torsdag, fredag) hade/har jag inget planerat och jag tyckte att det skulle bli så skönt att bara vara i mitt hem och göra precis vad jag vill och känner för.

Det var roligt och trevligt att hälsa på farfar och Carin, ha lite minijul, åka till Vasa och bara vara med familjen.

Nu i mellandagarna har jag bara varit hemma och haft lite egentid, det har varit jätteskönt, bara få ta det lugnt och ta dagarna som de kommer. Jag har inte varit hemma sen i fredags liksom, jag bara landade hemma i någon timme i lördags och sen kom jag hem i tisdags kväll. Jag älskar att vara ute och hitta på saker men när jag kom hem och resten av dagarna i veckan har det bara varit skönt att vara hemma.

Fika with family! :-)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *