Jul, ost och kava – Bra kombo

På julafton skulle jag tillbringa eftermiddagen och kvällen hemma hos mamma för hon skulle ha Elliot på julafton i år. Mormor och morfar skulle komma dit och fira jul med oss. Peppe och mina kusiner brukar alltid vara med också men i år blev det bara vi, men det är också lite mysigt. Vi firade lite minijul hemma hos mormor och morfar den tredje advent istället tillsammans med Peppe och mina kusiner.
Ni som läste mitt förra inlägg vet att jag sov över hos Sisko och Göran natten till julafton så efter att Sisko hade kört hem mig var det bara att göra ordning sig och piffa till sig!
Lite innan klockan två kom mormor och morfar och hämtade mig. Väl hos mamma var det riktig julstämning med brasa på tv:n, ljus, fint dukat i vardagsrummet och julmusik. Vi började med glögg och pepparkakor och lite av julgodiset.
Sen satte vi oss och tittade på det traditionella, nämligen Kalle. Jag tycker att det är lika mysigt och roligt varje år, det hör liksom julen till på något sätt. Till och med Elliot tyckte det var kul och satt och tittade hela tiden.

Sen blev det traditionell julmat, min favorit är definitivt laxen och mormors otroliga revben som hon alltid gör på jul. Det var litet men mysigt att sitta där med mamma, Elliot, mormor och morfar.
Efter maten satte vi oss alla i soffan då det var dax för julklappar, Elliot fick vara tomte! :-)
Jag fick så mycket fint! Av Elliot fick jag jättefina långa finljus som jag definitivt ska ställa upp hemma, sen fick jag ett rengöringsset med rengöringskräm, rengöringsborste, håruppsättningsband och ett lypsyl av mamma. Jag fick även en pajform som jag har saknat nu i ett halvårs tid haha också fick jag, det jag hade önskat mig mest av allt, en gjutjärnspanna så jag kan laga mycket storkok, också fick jag pengar också av mormor och morfar. Jag är så glad över alla mina fina julklappar, allt var verkligen jättefint och sånt jag behövde.
Elliot, mamma, mormor och morfar verkade också glada för sina julklappar som de fick av mig, så jag är glad! :-)

Sen tog vi lite kaffe, julmust och julgodis innan mormor och morfar åkte hem.
Det var en liten julafton i år men så mysig.

Elliot fick fotbollskort av mig som han blev jätteglad för, så det var kul.
Av mamma fick han bland annat ett mini biljardbord, så roligt! :-)

Jag sov över hos mamma tills på juldagen. På söndagen gick Elliot upp till Marko efter frukost för de skulle fira sin julafton då. Så då skulle jag och mamma ha lite egentid hela dagen. Vi gjorde absolut ingenting, vi låg i soffan och tittade på en mysig julfilm.
På eftermiddagen kom mammas granne Jessica ner på spontanbesök, jag älskar spontanbesök! :-) Hon var så gullig, hon hade med sig lite ost, kex, chips med gräddfil och rom på, ja lite allt möjlig smått och gott, jag blev överlycklig, jag älskar ju sånt! :-) Sen hade hon med sig vin till henne och mamma, jag gillar inte vin så det går lika gärna bra med julmust för mig tänkte jag liksom, men när hon kom ner hade hon med sig ett glas kava till mig för att hon vet att jag inte gillar vin, så himla gulligt, jag blev nästan lite rörd! <3 Tänk vad lycklig jag var, Jessica, ost med smått och gott och kava, sämre kan man ha det! :-)
Vi satt och pratade länge och bara pratade om livet och satt och bra njöt av det Jessica bjöd på, det var en sån himla mysig stund som jag är så tacksam över att jag fick dela med med och Jessica.
Det var en jättemysig och härlig dag.

Senare på kvällen körde mamma mig till pappa för jag skulle sova över där eftersom att vi skulle åka till farfar och Carin på måndagen och fira lite jul.
När jag kom till pappa på kvällen bytte vi julklappar. Jag fick en jättefin inramad tavla av Yrjö Edelmann, ”det blåa paketet” som jag ska hänga på min vägg, det var en jättefin julklapp som jag är så tacksam över. Sen hade farmor skickat en julklapp till mig med ett fint alkoholfritt vin, lite choklad och gott, superfint!
Till killarna hade jag köpt två spel, ett charaderspel och ett spel som heter SpeakOut, de blev glada, så det var kul.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *