Uppesittarkväll hos Löfarna

Hoppas att ni har haft en fantastisk jul! Jag har inte alls hunnit blogga någonting, som ni kanske har märkt. Men det beror på två saker 1. jag hade så mycket att göra veckan innan jul (och nu under jul) och 2. så har jag skrivit på en överraskning som kommer på Nyårsafton som tar så mycket tid, så det får ni se vad det kan vara! :-)

I fredags (dagen innan julafton) jobbade jag, men vi slutade klockan 12 på jobbet, det var väldigt lyxigt att bara få jobba från klockan 10:10 till klockan 12. Mamma och Elliot hämtade mig direkt efter jobbet för jag var tvungen att fixa några saker i stan.

Jag har tagit ledigt nu i mellandagarna, så i fredags var det en skön känsla att veta att nu jag är ledig fram till 2 januari. Jag har jobbat sen i somras nu, jag hade alltså ingen semester i sommar, så då/nu ser jag fram emot lite ledighet, det ska bli så skönt.

I fredagskväll var jag faktiskt bjuden på uppesittarkväll hos Markos familj (Löfarna), hos Markos mamma Sisko, och Markos pappa Göran. Sen skulle Markos syster Mari, Maris man Martin och Martins mamma Ulla-Britt även komma från Perstorp som de brukar kring jul, och Marko skulle såklart vara med. Jag blev jätteglad när Marko frågade mig för några veckor sedan om jag ville ha uppersittarkväll med de. Man får ju inte hänga med de nu på ett lika naturligt sätt som när Marko och mamma var tillsammans, om ni förstått var jag menar.

Tyvärr skickade Marko till mig på morgonen att han hade blivit krasslig så det var verkligen tråkigt att han inte skulle kunna komma. Men Sisko sa att jag var välkommen ändå så på eftermiddagen kom hon och Göran och hämtade mig. Det var jätteroligt art träffa de igen, det var längesedan vi sågs.
Martin och Mari hade inte kommit än, de var påväg så de skulle komma senare.
Tyvärr hade Ulla-Britt också blivit sjuk så hon kunde inte följa med.
Det var väldigt längesedan jag var hemma hos Sisko och Göran, senaste gången var när Marko och mamma var ihop, så det var ett tag sedan. Det var väldigt mysigt att komma dit.
Jag satt och pratade med Sisko medans hon lagade mat och sen satt jag i en av deras fåtöljer framför deras sprakande brasa och pratade med Göran, det var så mysigt och avkopplande. Jag hade myskläder på mig och raggsockar, vilket gjorde det ännu mysigare.

Vid sju tiden dök Mari och Martin upp, det var så roligt att träffa de igen. Vi började direkt med att åtta middag. Sisko hade gjort en jättegod paj med ädelost i, den var verkligen supergod.
Kvällen skulle bli lång så redan när jag kom dit sa Sisko och Göran ”du kan väll sova över?”, jag som bara hade min jacka, min mobil och lite presenter med mig tänkte jag ”ne men det går ju inte”, men sen tänkte jag ”varför inte?”, så vi bestämde det. Det var väldigt skönt att känna hela kvällen att jag slipper att åla hem.

Vi skulle spela Bingolotto och vara med på deras uppesittarkväll så efter maten satte vi oss i soffan och spelade och myste. Jag hade gett de en stor chokladask som vi snaskade på, vi hade även Siskos goda pepparkakor också drack vi starkvinsglögg, det var så mysigt att sitta där med allihop. Det var roligt att spela Bingo också, tyvärr blev det ingen vinst för mig, men för de andra blev det lite små fina vinster.
Bingolotto höll ju på jättelänge, verkligen en uppesittarkväll, men det var trevligt att ha på det i bakgrunden. När 5:ans bingo var avklarat var vi så trötta och gick och la oss.
Jag fick sova i den sängen som jag brukade sova i när jag var mindre och sov över hos Sisko och Göran ibland, då fick jag fina flash backs! :-)

Det var verkligen supermysigt att vakna upp där på julaftonsmorgon. Det var mycket bättre än att vakna själv. Sisko hade gjort sån god frukost. Det var yoghurt med bär, hemmagjord müsli, griljerad julskinka, bakade frallor som Mari gjort, brieost, juice, det var så mycket gott. Riktig lyxfrulle på julaftonsmorgon.
Efter frukost fick jag till och med julklappar av Sisko och Göran, det var så gulligt. Det var som en liten gott och blandat påse, det var ett par raggsockar som Sisko hade stickat till mig, en muminmugg, ansiktsmasker i form av djur, så sött! :-) Sen fick jag även juleskum, ett par jättesköna tights, ock,så fick jag en hyacinterblomma. Jag har tänkt hela julen att jag vill ha hyacinter hemma men det har aldrig blivit av att jag köpt en, så jag blev
verkligen så glad. Jag blev så glad och tacksam för allt.
Jag är så glad att jag sov över, det var underbart att få så mycket härlig tid tillsammans med allihop!

Sen skulle jag hem och fixa ordning mig inför resten av julafton så Sisko körde hem mig. Jag tackade så mycket för det mysiga dygnet och alla fick en stor kram! :-)

Fina grejer! <3
Bookmark the permalink.

One Response to Uppesittarkväll hos Löfarna

  1. Jenny says:

    Det är jättekul att följa dej, vilken bra förebild du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *