2022 – Höst & Vuxenlivet

Efter en underbar sommar kom en höst och jag kom ihåg att jag såg fram emot hösten väldigt mycket. Jag brukar tycka att hösten är mysig men nu skulle den bli ännu mysigare då jag hade mitt eget hem att höstmysa i när mörkret skulle falla.
Hösten har bestått av mycket jobb känts det som och att komma in i det nya livet och i den nya vardagen.

Jag hade en liten tuff period precis där efter sommaren, när min hektiska och roliga sommar var över och hösten kom. Verkligheten kom ikapp mig på något sätt. Från att gå till massor utav roliga saker som hände hela tiden till jobbvardagen, det var jobbigt för mig för då insåg jag att jag var själv och bodde ensam, vilket kändes jobbigt. Jag älskar att ha människor runt omkring mig och jag tyckte det var jobbigt att vara hemma själv hela tiden och ta mig an vardagen själv. Från att må hur bra som helst till att inte må så bra, det var jobbigt.

Men sen började vi med onsdagskvällarna som var pappas och Jennys förslag, där hela familjen kom och åt middag med mig varje onsdag och då började jag må bättre. Då jag fick träffa de och få det lite socialt. Vi har hållt på med det hela hösten och det har verkligen varit så mysigt, också har jag fått ett litet avbrott mitt i veckan också från ”det vanliga”. Men framför allt så har vi fått chansen att träffas mer. Mina helger har nämligen varit fulla denna hösten, det känns som att jag alltid har haft mycket saker planerade på helgerna, vilket jag tycker har varit roligt. Jag var ju lite orolig för det i början av året och undrade vad jag skulle göra med all tid, både på vardagar efter jobbet och på helgerna, men det har absolut inte varit några problem alls, hahaha. Jag har tyckt om det eftersom att jag gillar att hitta på saker, men jag kommer ihåg att jag hade som mål vissa helger att inte ha något planerat utan bara vara, för det kände jag att jag behövde eftersom att det kändes som att livet gick i 180. Men det har inte hänt så mycket i höst, hahaha. Det har väll hänt typ en två gånger under hela hösten att jag inte gjort någonting och bara vilat. Men jag är så tacksam över att jag har ett aktivt liv och fått hitta på mycket under hösten och året.

Under hösten har jag lärt mig att hitta min egna vardag och att skapa mina egna rutiner med hemtjänst, jobb, fritid och allt som vuxenlivet innebär. Och nu i slutet av året känts det som att jag har kommit in i det och i mitt nya liv. Eftersom att jag har så många otroligt fina människor runt omkring mig och fått uppleva mycket under hösten känner jag mig inte ensam längre, trots att jag bor ensam, vilket är en skön känsla och jag har verkligen landat i den tanken och känslan, vilket känns skönt. Jag trivs så bra här hemma också vilket jag tror har varit en stor del i det hela med, jag känner att detta är mitt hem, min borg och min trygghet.
Det skönaste av allt är att jag har familjen och min omgivning så nära mig nu till skillnad från när jag bodde i Göteborg. Vi kan träffas oftare och lättare, och dessutom så är de bara ett samtal bort, vilket också är en trygghet.

Hösten har också inneburit mycket mer ansvar och hålla kol på mycket mer saker än innan. Så som planering, ordna mycket med hemtjänst, ringa taxi, åka på möten, ringa samtal hit och dit och betala räkningar, men också att bara planera mat har varit en stor sak. Det är mycket som förändrats sen jag gick på RG och Storås. Då var det mycket ansvar också, men nu är det ännu mer ansvar. Även om jag gillar att fixa och trixa och att det varit lärorikt så har varit jobbigt vissa perioder också i höst med allt, eftersom att det har varit mycket att fixa, lösa och hålla koll på. Men jag är ändå stolt över mig själv att jag har klarat av det.

Något stort som hände under hösten 2022 var att den 18 oktober fick jag anställning på Erikshjälpen. Det var väldigt stort för mig och jag kände mig så stor och så vuxen på något sätt. Det var verkligen skönt att få anställningen då jag kunde slappna av mer och känna att jag har ett riktigt jobb att gå till på dagarna.

Här kommer lite mer minnen från min höst.

Den 10 september fick jag finbesök av bästa Ia som kom och sov över hos mig. Vi drack bubbel, gick på La Capita, åt ost och smått och gott och hade djupa härliga samtal, det var så mysigt!

Bästa Wilma var och hälsade på mig den 6 november och den 19 november var jag och hälsade på henne på Storås, sov över, och var med och hejade på henne på Götebors Open, det var så mysigt.
Den 18 september hade jag och pappa lite mysig egentid i Göteborg tillsammans!

Här kommer även lite minnen från december och min jul 2022!

Sån mysig kväll! <3

Jeanette och Martin på besök och en mysig kväll med Jessica och Iris med mamma och Elliot.
Badhus och sushimys med Leila
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *