Läckaget fortsätter, SÄS

Jag har fortfarande problem med att jag läcker urin. Ni som följde min blogg när jag var konstig i kroppen och var på akuter hit och dit. Ni vet att det var då jag började läcka urin och det har inte blivit något bättre. Nu har jag läckt urin i över två månader och jag känner att jag inte är mig själv i kroppen. Jag är till exempel mer trött än vanligt osv. Jag har liksom behövt ha någon slags skydd hela tiden, nu är jag så van vid det så nu tänker jag inte på att jag byter skydd längre.
Det här har hållit på i två månader nu som sagt. Det började i början av oktober. Även om jag inte tänker på det längre så är jag såklart trött på detta nu.

Jag känner även att jag kissar oftare vilket är så ovant för mig. Jag som typ aldrig går på toaletten. Jag kände att detta måste kollas upp så min läkare på min hem habiliteringen skickade en remiss till urologen på barn i Borås, det var skönt när remissen var skickad för då kändes det som att vi hade bollen i rullning satt säga.
Det gick förvånansvärt fort att få en tid. Jag blev nästan chockad!
Det tog knappt två veckor! Halleluja! :-)

Jag och mamma var på barnmottagningen i Borås i tisdags. Vi fick en sån bra läkare, hon lyssnade bra, hon var snäll och pedagogisk. Vi gick in till ett rum. Jag fick börja med att förklara alla mina besvär, vilket hon tyckte lät konstigt. Sen fick jag gå in till en speciell toalett där jag fick kissa. Jag blev såklart tvungen att kissa tre timmar innan besöket så det kom inte så mycket men hon kunde ändå läsa av det.
När jag hade kissat tittade hon på en dator som denna toaletten tydligen var kopplad till. Där kollade hon om jag hade en bra och stark blåsa och om jag hade en bra stråle, och allt såg bra ut så det var ju bra. Sen fick jag lägga mig på en brits för där skulle hon göra ett ultraljud på mig för att se om blåsan tömmer sig helt, och det gjorde den så det var ju också bra eftersom att det kan riskera att man får urinvägsinfektion.

Sen fick jag komma upp och sätta mig vid det runda bordet i rummet med mamma. Där pratade vi vidare och hon förklarade jättebra om hur blåsan och hjärnan funkar. Och jag pratade och förklarade mer om mina problem. Hon var fortfarande misstänksam.

Sen fick jag en ”kissdagbok” som hon kallade det. Där jag ska kryssa i olika saker som har med mitt läckage att göra. Det kanske är svårt att se på bilden men där uppe står det saker som jag ska kryssa i, som t.ex ”torr på natten”, ”torr del av dagen”, ”torr hela dagen”, ”läckage förre”, ”läckage efter” osv. Den ska jag fylla i varje kväll och skriva datum.
Jag tycker faktiskt att det är lite komiskt men det är ju för en bra sak.
Jag tyckte att det verkade svårt att kryssa i om jag har läkt förre eller efter att jag gått på toa men hon sa att jag får försöka och att jag kommer att komma in i det snart. Men som jag kom på sen, det beror ju på hur man ser på det, om ni fattar vad jag menar :). Men som sagt hon sa att jag får försöka och att hon vet att det är svårt.

Nu kommer vi det till det tokiga, hon sa att jag ska gå på toaletten varannan timme! :O För att då se om jag läcker när jag går innan jag är kissenödig. Hon sa att man kan alltid kissa lite även om man inte är kissenödig. Så nu har jag satt flera alarm på min mobil, så nu piper den varannan timme.
Nu tänker ni säkert att detta med att gå på toaletten och med dagboken ska pågå i två/tre veckor, men nej, jag ska hålla på med detta till den 7 Januari! :O För då ska jag på återbesök, dagen innan skolan börjar. Men detta ska nog gå bra det också tror jag.

Hon har även beställt bindor till mig gratis så att jag slipper köpa bindor, så det är bra. Som ett hjälpmedel. De kom hem i helgen här, jättemycket också. Hon hade dessutom beställt två olika sorter som jag får testa.

Nu har jag testat det här sen i tisdags och det känns som att mitt liv går ut på att gå på toaletten.
Men det konstiga är att nu börjar jag bli kissenödig efter två timmar, jag är alltså kissenödig när alarmet ringer. Det kommer även nästan lika mycket nästan varje gång. Börjar kroppen redan vänja sig? Är det inte konstigt?

Min kissedagbok
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *