Andra advent, Jul på Liseberg

Glad andra advent på er! Nu är vi halvvägs till fjärde advent och snart jul. Det händer mycket roliga saker nu i december för mig. På onsdag har vi t.ex julbord uppe på Habiliteringen med båda elevhemmen som vi har varje år, det brukar alltid vara så mysigt när vi har julbord uppe på hab. Detta år var det dessutom vi från Storås som fick bestämma julmaten, julgodiset, och lekarna osv, vi kör varanat år. Så det är roligt. Vi har bakat julgodiset så nu är det bara julmaten kvar att göra, det kommer att bli så gott tror jag. Och vi har bestämt lekar som vi ska leka också, så det kommer bli roligt på onsdag. Alltid mysigt med julbord tycker jag. Har ni ätit någon julmat än? 

Det är roligt när det händer något i december innan jul tycker jag för då går man inte och väntar på julafton på samma sätt. I detta andra adventsinlägget tänkte jag berätta om något extra julig, nämligen när vi var på jul på Liseberg med klassen i torsdags, det har vi planerat sen länge tillbaka. Det var jättelängesedan jag var på jul på Liseberg så det skulle bli mysigt. Jag hade såklart mest kläder på mig av alla, ni vet hur jag är, men då fryser man inte. 
Vi åkte in med spårvagnen efter vår sista lektion. Vi hoppade av vid Liseberg och alla gick in via survicehuset. Vi behövde inte betala något för entrén, det gjorde nämligen skolan så det var lyxigt. Det var mäktigt nät vi kom in på Liseberg, det var så fintt. Mitt i allt när man kom in stod en karusell som var så julig och fin, det var så mysigt. Hela Liseberg var täckt av ljus, konstsnö, mysiga granar och jättefina träd med ljusslingor i, varje träd var smyckat och uplyst, det var så fint. När man gick förbi karusellen och började gå in i parken var det jättemysiga små stugor längst gången som sålde saker, bland annat godis, glögg, nötter och brända mandlar så det luktade så juligt och gott. Men de sålde även andra grejer som inte gick att äta. De spelade även julmusik när man gick där så man fick värsta julstämningen. Det var verkligen så mysigt. 

Vi började med att äta, vi åt på mattorget, där har jag aldrig ätit men där har de lite allt möjligt så det passade hos bra. Det var ingen människa där så det gick så fort att få maten. Jag åt en natchotallrik med tacos, det var gott. Efter maten gick alla åt olika håll, jag gick och njöt mest av den vackra miljön bara och så spelade jag på massor utav hjul. De andra vann supermycket, stjärnvinst efter stjärnvinst, de hade sån tur! Det ända jag vann var två små centerullar, men lika glad är jag för det, alltid något :-). 
Det var underbart att bara gå och kika, det var verkligen så fint. 

Assistenterna hade beställt taxibilar till oss som skulle ta oss hem klockan åtta från Liseberg. Skönt att åka taxi hem så på kvällen tycker jag. Men innan dess samlades vi alla och gick till isen för att avsluta kvällen med att titta på en isshow. Det var sång och det var dans, det var verkligen jättefint och jag måste säga att de var otroligt diuktiga på isen. 
Det var en supermysig eftermiddag och kväll med masor utav fina och vackra upplevelser, och dagen avslutades perfekt med isshowen. 

Nästa lördags ska vi till Jessica, Mave, Iris och Viggo och fira minijul som vi gör varje år med de. Äta god mat, tjata och spela julklappsspelet, det blir mysigt. 
Massa roligt som händer nu, det behöver jag, jag som mått lite dåligt… 

Idag på andra advent ska vi till mormor och morfar på adventsmys med Peppe och tjejerna, det brukar vi också göra varje år, det är alltid så mysigt. Dricka glögg, äta pepparkakor, äta någon god middag och bara få va tillsammans. Det hör julen till! <3

Ha en bra andra advent!

Jag vann något iallafall! :)
Isshowen
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *