Innan jullovet!

Nu är det mycket som man ska hinna med innan julavslutningen i skolan. Jag är sån att jag vill bli färdig med allt innan jul, så att jag kan släppa skolan och bara fokusera på mig och min familj, det behöver jag efter denna hösten.
Om exakt en vecka idag går vi på jullov, det är sjukt men det ska bli så skönt att bara få vara hemma en längre tid och få massvis med kärlek varje dag. Helgen är för kort för en som mig som är så hemmakär. Man får passa på att mysa när man väl är hemma när man inte får se sina familjer på en, två veckor.
Ibland på kvällarna eller när jag ska gå och lägga mig så kan jag tänka på de och önskade att de var med mig här på Storås, men de är alltid med mig i mitt hjärta. Pappa och familjen där kommer jag tidigast träffa nästa helg för till helgen ska jag till mamma också, men jag ska vara med de på julafton, som tur är, så det blir mysigt.

I veckan har jag haft redovisning i Historia. De andra hade det för ett tag sedan, men eftersom att jag varit borta en del så har jag inte haft den. Jag fick veta förra torsdagen att jag skulle redovisa som i tisdags. Då hade jag kommit halvvägs på min powerpoint och presentation så jag hade rätt mycket kvar att göra. Så i söndags ställde jag klockan och gick upp och gjorde färdigt texten och läste på om ämnet på morgonen. Jag kände mig rätt stressad, men när jag var klar kändes det jätteskönt för att jag hade kommit en bra bit på vägen. Jag satt och jobbade i tre timmar, från klockan nio till klockan tolv.

På måndagen la jag in bilder i min PowerPoint som tillhörde det jag skulle berätta om. Ämnet jag skulle prata om var Kalmarunionen. Jag hade 11 slide, (sidor) så jag hade skrivit mycket/mycket att prata om. Sen skrev jag stödord utifrån min löpande text som jag skulle läsa ifrån på redovisningen.
Jag hann inte öva så mycket innan redovisningen men det gick så bra, jag är så nöjd. Jag pratade om texten utifrån mina stödord. Och på skärmen var mina fina bilder. Jag brukar ha svårt med att prata utifrån stödord för jag kommer inte ihåg vad jag ska säga. Men denna gången gick det så bra och jag kom ihåg vad jag skulle säga med hjälp av stödorden…helt otroligt! Det bara flöt på. Och jag tittade inte bara in i pappret heller utan upp på publiken.

Min presentation blev rätt lång för jag hade mycket att säga. Men till slut var det över och det var så skönt. Eleverna i min historiagrupp som lyssnade på redovisningarna fick säga en bra sak och en sak som man kunde förbättra.
Till mig sa de bland annat att jag hade en bra redovisning, mycket fina bilder och att jag pratade i bra tempo. Min historialärare frågade om de hade något som jag kunde förbättra men det hade ingen. :O Min historialärare tyckte också om det, hon sa som de andra ungefär. Hon tyckte även att fastän jag hade mycket att berätta i min redovisning så tappade jag aldrig den röda tråden och det blev jag väldigt glad att hon sa för det är nämligen lätt att det händer när man har så mycket att berätta.

Lärare brukar alltid ha något att påpeka men hon hade inte heller något att påpeka så jag är mycket glad. Wilma sa när vi hade rast att det var det bästa hon hade hört, jag blev superglad. Så nu känns det jätteskönt.

Nu känns det även som om jag har mer koll på läget i Historia och det känns även som att jag inte ligger lika mycket efter längre. För det var en uppgift som jag såg på Classroom som jag trodde att de hade gjort men historialäraren sa i tisdags att den ska vara inlämnad på tisdag så då var jag inte efter med den, Så det känns jätteskönt.

På onsdag, dagen innan julavslutningen ska jag ha matteprov som jag måste plugga till i helgen. Men det är skönt att få det gjort innan jullovet tycker jag!

I helgen ska jag plugga matte, idrott och göra klart en media och samhälle uppgift, så jag bara kan njuta av livet på lovet och slippa skolan, det ska bli underbart!

Till mina bröder: Jag vill bara säga, njut så länge ni kan och är små! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *