Lägenheten Börjar Bli Ett Hem

Jag har inte kommit till Storås än! Jag har varit helt däckad i min förkylning hela veckan. I mitt förra inlägg skrev jag ju att vi satsar på att åka till Ikea på måndagen istället för på söndagen, alltså annan dag påsk. Men det blev inget med det. Jag har satsat på att kunna åka tillbaka till Storås varje dag denna vecka. ”På tisdag kanske jag är redo för Storås” och så kom tisdagen men jag var fortfarande lika dålig. ”Men på torsdag då, då kanske”, ja som sagt så har det låtit här hemma i veckan, men idag är jag fortfarande kvar hemma och idag är det söndag, japp så gick det med det! :-)

Jag har varit jätteförkyld. Det är alltid så när jag blir sjuk, antingen eller och nu för tiden är det inte bara några dagar heller utan det håller ofta i sig i ungefär en vecka. Det har varit snuva, feber och så denna förbannande hosta denna omgången med. I fredags var första dagen som jag kände att ”nu vänder det”. I torsdags var förkylningen mycket bättre men jag kände mig som ett vrak, orkade knappt gå på toa. Men igår (lördags) kände jag mig frisk, bara lite hostningar som kommer då och då som ett brev på posten, men annars helt som vanligt. Det är så skönt, jag är sååå trött på att vara sjuk nu.

Hela veckan har jag varit hemma, jag har inte ens orkat vara på distans i skolan, vilket stressar mig lite. Men jag tänker så här ”är man sjuk så är man”, bättre att bli ordentligt frisk innan man anstränger sig. Mamma har inte haft Elliot i veckan heller så det varit jättemysigt att bara umgås med henne på kvällarna.

Igår (lördags) kände jag mig frisk som sagt, typ första dagen på en hel vecka. Jag och mamma bestämde då att vi skulle åka till min lägenhet. Jag kände att jag bara ville komma ut från de här fyra väggarna och från soffan.
Det har dessutom hänt mycket i min lägenhet nu, jag har fått min säng och mina utemöbler som jag har beställt.
Pappa och Jenny var där förra måndagen och skruvade ihop utemöblerna och tog upp sängen. Jag trodde inte att de skulle hinna med allt, men det gjorde de så jag ville bara åka till lägenheten och se allt live. Jag är så tacksam att de var där förra måndagen och fixade!

Innan vi åkte till lägenheten var vi på Jula och jag köpte en sopborste till min grusiga altan. Sen åkte vi till Rusta och köpte en rund spegel som jag har kikat på. Jag har ju en bänk i hallen, typ en avlastningsbänk och det skulle vara så snygg att ha en rund spegel ovanför den. Så jag slog till och köpte den, tyvärr kunde vi inte sätta upp den igår för vi hade inga verktyg med oss, men jag tror att det kommer bli så bra. Sen köpte jag fina solljus lampor att ha på mitt altanbord.

Det var jättehärligt att komma till lägenheten igår när man såg att sängen och utemöblerna var på plats. Det var en härlig känsla. Jag älskar mina utemöbler, jag köpte den loungegruppen just för att det var ett så högt bord, för det är värdelöst för mig att sitta vid ett ”vanlig” loungeset där bordet är typ nere på marken.
Men jag har jättemycket plats kvar, jag har ju en sån jättestor uteplats. Först tänkte jag köpa ett riktigt matbord att ha där. Men nu har jag ändrat mig när jag har fått min loungegrupp, i och med att det bordet är så högt så kan man ju äta där med och om man blir fler så kan man ju bara sätta ditt extra stolar. Jag tycker att det blir lite kaka på kaka att ha ett matbord där också. Bättre att ha lite växter och några sköna utefåtöljer där istället.
Jag och mamma tog en fika där ute igår i den solen som fanns kvar. Det är nämligen morgonsol där. Jag ser fram emot goa mornar där och äta frukost i morgonsolen.

Min säng blev också toppenbra, det är ju en höj-och sänkbar 120 säng så det är lyxigt. Det kommer verkligen att bli så bra där. Jag är så nöjd redan nu fast bara två saker är på plats. Nästa projekt blir matbord och stolar, därför längtar jag tills jag och mamma kan åka till Ikea.

I badrummet satte vi även upp handdukshängaren och jag hängde ditt mina nya gråa handdukar som jag köpte när jag och Kevin var i stan på lovet. Även om det bara är en sån liten detalj så gör det så mycket tycker jag. Jag har en ganska stor toa med torktumlare och tvättmaskin, och ovanför de så är det en lång bänk med överskåp, vilket också är lite lyxigt. Så där på ställde jag en spegel som passade superbra där, det är ju också en liten detalj men det gjorde så mycket.

Jag vill visa er, men samtidigt vill jag hålla på det tills jag har blivit färdig med allt (nästan allt iallafall). Jag tycker att det är roligare att visa er när allt är klart!
Men min loungegrupp kan jag inte låta bli att inte visa er redan nu, så här har ni bilder på den och på mina fina solljus lampor! :-)

Min underbara lägenhet <3

Jag vill bara vara i min lägenhet för det är så mysigt. Både jag och mamma kände igår att vi inte vill åka därifrån! :-)
Men imorgon ska jag dit igen för då kommer min arbetsterapeut från Habiliteringen i Borås också ska vi titta på hjälpmedel och om man kan göra några bostadsanpassningar med mera, så det blir spännande. Då ska mormor och morfar följa med mig, det blir första gången som de ser lägenheten, så det blir kul att visa de.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *