Levt livet i påsk

Hoppas att ni har haft det bra hittills i påsk, trots att det inte går att hitta på så mycket. Även om jag bara har varit hemma i påsk så har det varit så skönt. I torsdags tog jag Elof efter lunch till pappa för jag skulle dela upp påsken som ni kanske vet. Jenny och killarna var hemma så vi njöt i det fina vädret. Det är verkligen smidigt att åka Elof till pappa. På eftermiddagen när pappa kom hem gjorde vi en god smoothie och satt på altanen och solade.
På kvällen blev det jättegoda biffar med potatismos.

I fredags hade vi lite äggjakt i trädgården, det tyckte killarna var spännande. De fick tre ägg var med godis, böcker och solglasögon. Jag och hela familjen fick ett jättestort påskägg med tre stora chokladkakor i, jag som älskar choklad. Efter påskjakten tog Jenny och pappa upp utemöblerna också satt vi ute ända till kvällen, det var verkligen en härlig vårkänsla.

Till middag grillade vi fläskkotlett och padrons. Till det blev det vitlökssås och potatisgratäng, det var verkligen supergott, vilket kött! På kvällen hade vi lite familje myskväll tillsammans.

I lördags åkte jag till mamma med Elof för att fira lite påsk med de också. När jag kom drog vi direkt ut på påskjakt allihop. Mamma och Marko hade gjort en skattkarta till Elliot som han fick följa, den ledde upp mot slutet av vår gata. När vi kom upp till änden hoppade jag ur Elof och Elliot tog min hand för vi skulle gå upp för en stig, så sött. Vi hittade varsitt påskägg och ett stort, som var vårt ihop.
Vi gick hem och öppnade påskäggen. Jag och Elliot hade även fått varsin påskpåse ifrån Sisko och påskäggen var från mormor och morfar.
I det stora ägget var det en legopresent till Elliot. Jag fick en ansiktskräm, snygga linnen och tofsar. Jag och Elliot fick också varsin låda med oreoägg, jag viste ens inte om att det fanns oreoägg, så det skulle bli spännande att testa.
I påskpåsen av Sisko fick jag en jättefin sjal, en bok som jag ska läsa i sommar och en påse med mixat godis. I påskäggen av mormor och morfar fick både jag och Elliot godis, jag fick bland annat Anton Berg påskägg, så lyxigt och gott. Det var väldigt snällt av mormor, morfar, Sisko, Göran och mamma och Marko att få sånna fina saker.
Ni kanske tycker att jag är för stor för sånt här nu, hihi, det är jag kanske också. Men folk får tycka och tänka, jag bryr mig inte. Jag älskar att få påskägg än fast jag snart är 18! :) Jag är tacksam! Att leta påskägg dock var ju mycket mer roligare när man var liten, men jag gillar att leta tillsammans med mina brorsor. Se lyckan i deras ögon! :-)

På kvällen skulle vi äta en riktig lyxig påskaftonsmiddag, jag hade sett fram emot den ända sedan vi bestämde att vi skulle äta det. Det skulle nämligen bli tapas med massor utav goda smårätter. Tomas kom och höll oss sällskap hela kvällen och åt med oss, det var mysigt. Det blev en riktig långmiddag, ni vet ju hur mycket jag älskar långmiddagar, speciellt med besök, sitta och tjata är det trevligaste jag vet! :)
Vilken tapas det blev, så gott, alla bara satt och njöt. Det var längesedan jag åt tapas nu. Tapas har nästan blivit ost-och chark i våran familj! :) Man ville aldrig bli mätt!

Jag kan inte rabbla upp allt vi åt men några saker som man inte ser så tydligt på bilden. Det blev då jättegoda piroger fyllda med kyckling som Tomas hade gjort. Det blev små filodegsknyten med sylt, valnötter och chevreost på, de var verkligen supergoda. Sen blev det serranoskinka och kyckling bland annat.

Efter maten satt vi och pratade i soffan resten av kvällen. Jag nattade även Elliot, jag läste bok för honom i en halvtimme, det var jättemysigt och det tyckte han med. Jag trodde att han skulle tröttna på min röst efter tio minuter bara, men det gjorde hann inte, så jag är nöjd! :) Han visade även ett hjärta med sina händer mot mig när jag läste så nu har Alice lite pluspoäng! :D

Det har varit en mysig och rolig påsk trots att jag bara varit hemma, men jag tycker att det bästa som finns är att vara på hemmaplan, umgås med de som jag älskar och vara mig själv till 100%! :)

Tapas! <3
Spännande med karta!
<3
Min sjal! :)
Mitt påskägg! :)
Mitt påskägg
Gott kött hos pappa! :)
Bookmark the permalink.

One Response to Levt livet i påsk

  1. Wilma says:

    Åh tack så mycket igen, snart är det din tur med 😉❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *