Liseberg med klassen

I torsdags var ingen vanlig skoldag för då hade vi en klassdag tillsammans. Jag började inte förrän nio så jag hade en väldigt go och lugn morgon. Dagen började i Kultur Atom. Vi har fått svara på några frågor i klassen en gång på ett klassråd om hur man gillar att jobba, vad man blir stressad av, vad man tycker är jobbigt osv. Våra mentorer hade sammanställt alla svar och gjort en powerpoint av de som de tog upp på projektorn i Kultur Atom. Vi var såklart anonyma, men om man ville säga vem man var och kommentera något så fick man ju det såklart. Det var intressant att se hur alla hade svarat tyckte jag. Det var många frågor och mycket påståenden så det tog ju ett tag att gå igenom det häftet.

Sen blev det lite frukost och fika i Kultur Atom, så vi satt och umgicks och fikade tillsammans i en halvtimma, det var mysigt. Efter fikapausen fortsatte vi med att gå igenom svaren på häftet. När vi äntligen var klara med det fick vi ta en kort rast. Sen det sista hade våra mentorer tagit upp massor med olika situationer på duken där framme. Det var sånna situationer som vi hade skrivit själva, som t.ex läsa bok, lyssna på musik. plugga inför ett svårt prov, blogga..ja det var säker 50 olika påståenden. Vi fick fyra olika kort som vi skulle hålla upp när någon läste ett påstående. Vi fick fyra kort, vit, grönt, gult och rött kort. Vitt betydde uttråkad, grönt betydde skönt/lugnt, gult betydde orolig och rött betydde akutläge.
Det var roligt att göra den övningen tycker jag och se vad alla andra höll upp för kort i olika situationer.

Vi skulle äta lunch i stan och gå på Liseberg på eftermiddagen. Så vid lunchtid tog vi spårvagnen in till stan där vi åt lunch på Pizza Hat. Där satt vi en stund och käkade. Inte riktig min typ av ställe, men det funkade. Sen gick vi till Spårvagnen och åkte till Liseberg. Det var perfekt väder för Liseberg i torsdags, lite sol och lite moln. Väl på Liseberg så grejade alla assistenter med ledsagarband och allt, det var lite krångligt så vi fick stå och vänta ett tag, men tillslut kom vi in. Det var mycket folk där men som tur är får vi gå förre i kön! :) Först tänkte vi åka något tillsammans för vi misstänkte ju att alla kommer att gå åt varsitt håll sen. Så vi åkte kållerado tillsammans, än fast vi inte fick plats i samma båt, men vi var några som åkte tillsammans iallafall. Det var roligt, det killades så i magen! :) Jag blev lite blöt men inte så farligt.

Sen gick vi åt alla håll och åkte olika saker som vi trodde att det skulle bli. Jag och Lisa åkte Jukebox, den är så härlig och dessutom min favorit. Vi fick åka två gånger på raken, det var härligt. Tiden gick så fort så jag, Lisa, Peter och en klasskompis hann med Lisebergsbanan det sista också, som också är min favorit. :) Efter att vi hade åkt klart den, samlades alla för att gå till taxin som skulle komma bakom Liseberg klockan sju. När alla hade åkt så stod jag kvar där själv med alla assistenter och våra mentorer och väntade på min taxi. En assistent ringde till taxibolaget och frågade var min taxi var. Men då skulle den inte komma förrän klockan åtta, så en timma senare. Så drygt. Så jag och en assistent tog spårvagnen hem istället, då kom jag hem fortare till Storås. Det var snällt av den assistenten att följa med mig.

Det var en rolig och mysig dag med klassen!

Jag äter en mosad chokladbit som jag hittade i fickan, haha!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *