Matlagningsgrupp – fläskfilé

Förra onsdagen hade vi matlagningsgrupp igen på Storås. För er som inte vet vad det är så är det att man lagar mat tillsammans helt enkelt. Det är alltid samma personal som håller i det. Så får de eleverna som vill vara med, vara med. Då brukar vi även göra lite lyxigare maträtter och även en efterrätt till.
Jag tycker att matlagningsgrupperna är väldigt roliga och det blir en mysig gemenskap när man först lagar maten och sen äter den tillsammans tycker jag. 

Denna gången kom jag med förslaget till de personalen som håller i det att göra en fläskfilégryta med mango chutney och klyftpotatis till. Min bonusmamma Jenny brukar nämligen göra den hemma och den blir så gudomlig god tycker jag. Mitt förslag blev verklighet, så det blev den vi skulle laga. Sen sa den ena personalen till mig att de tänkte göra en äppelpaj eftersom att det är lite höstigt. Då frågade jag om vi inte kunde göra min mormors äppelpaj som vi gjort en gång tidigare. Den är med knäcktäcke och med lite flingsalt i. Det tyckte de också lät som en bra idé så det fick bli den också. Alla mina förslag skulle vi göra! :) 

Jag fick äran att först göra klyftpotatisarna, lägga på lite olivolja, salt och timjan på de. Sen fick jag göra såsen som fläskfilén skulle vara i. Fläskfilén skulle vara i ugnen i 40 minuter, så rätt länge. Så sen var det mest bara att vänta eftersom att några andra gjorde äppelpajen och salladen. 

Vi dukade bordet fint med finglas och servetter, och sen var det dax att äta av den goda maten som sedan avslutades med den goda äppelpajen och glassen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *