Min 18-års dag!

Det var så coolt att vakna som 18 i onsdags, som vuxen! Jag hade en fantastisk 18-årsdag i tisdags. Dagen började med att familjen kom och sjöng för mig på morgonen. Mamma skulle jobba så det blev rätt tidigt, halv åtta med andra ord, men jag ville ändå att de skulle sjunga för mig på morgonen på min födelsedag, det är något speciellt med det tycker jag. De kom in med sången i högsta hugg och en bricka med ljus med presenter och fina hjärtbalonger. Det var härligt att vakna till! Marko filmade även när de gick in till mig.

Elliot var ivrig på att jag skulle öppna presenterna, speciellt hans, så jag började med hans. Det tog väldigt långt tid för mig att öppna presenterna eftersom att min arm var jättejobbig, den hade bråkat med mig typ hela natten, men som tur var fick jag lite assistenthjälp av Elliot! :) Han hade köpt en metallhumla till mig, så gulligt, jag fick hålla mig lite för skratt, för det var faktiskt rätt roligt! :) Han sa då att han hade valt den helt själv och att jag kunde dekorera med den i mitt rum, så sött. Sen sa han att han valde mellan den eller en lyssande gepard, haha så gulligt. Jag tycker att det är så himla sött att han vill köpa en egen present till mig! <3

Sen fick jag nya foppatofflor för det behövde jag eftersom att mina ligger på Storås också fick jag jättesköna underkläder i ett jättehärligt material.
Jag fick den sjukaste 18-års presenten av mamma, jag fick ett presentkort på en TATUERINGSALONG! Ja, ni läste rätt. Det trodde jag aldrig hon skulle ge mig, det hade jag verkligen inte förväntat mig! Hon gjorde sin första (och sista :)) tatuering för ett tag sedan, sina barns namn. Jag har funderat länge på att tatuerar mig men bara en gång och något litet. Jag vill BARA göra ett hjärta, ett litet hjärta på armen/handen!

Sen åkte mamma till jobbet och jag låg kvar i sängen och chillade eftersom att klockan inte var så mycket men sen gick jag upp och tog en varm morgondusch vid halv nio ungefär och sen kröp jag ner under täcket igen och låg där och surfade på mobilen i en timma. Det var så härligt, det är det bästa, morgondusch och sen lägga sig under täcket igen. Jag hade en superbra morgon som ni hör.
Jag gillade att vakna tidigt då för då kunde jag göra så, för om klockan var tio då hade jag bara känt mig stressad.

Efter min goa morgon gick jag upp och åt frukost med Elliot och Marko.
Nu när jag blir 18 så får jag tillgång till alla mina pengar som jag har på banken. Jag såg till och med de i mobilen redan på morgonen. Jag såg mitt studiebidragskonto och mitt egna sparkonto innan (som jag har valt själv att öppna själv), men nu såg jag även det ”låsta” och stora kontot där min familj och släkt har sparat åt mig och sålt aktier osv under hela mitt liv. Jag är otroligt tacksam, jag finner inga ord! Nu har jag en bra start eller grund inför vuxenlivet! Jag önskar att alla har det lika bra som jag har det, men tyvärr är det inte så. Marko är bankman så han har längtat efter min 18-årsdag så han och jag kan diskutera och lägga upp framtiden ekonomiskt. :) Så efter frukost satt vi framför hans dator och han förklarade osv. Det är svårt, men jag förstod det mesta iallafall (tror jag:)). Nu måste jag sätta mig in i det nu när jag är 18, lite läskigt men samtidigt roligt. Stort på något sätt!

Till lunch hämtade Marko och Elliot mat från thaien i Sandared. Det blev stekt ris med jättegod kyckling. Vid halv tre skulle jag träffa Matilda, hade vi bestämt, det skulle bli mysigt, dessutom på min dag. Jag bytte om till klänning för jag var sugen på att ha det dagen till ära, jag brukar inte vara en klänningstjej annars. Det blev en svart klänning med små gråa blommor på och rött nagellack till det. På kvällen skulle mormor och morfar komma på en utegrill på altanen, så jag hade tittat på väderprognosen hela veckan eftersom att nu måste vi sitta ute. Det såg fint ut och det blev fint också, inte dunder väder som det var förra veckan, men det skulle bli bättre just den dagen och alla andra dagar i veckan skulle det vara mulet eller regna, och jag hade den turen. Det var soligt, lite målning bara och runt 20 grader. Vilken tur jag har!

Iallafall runt halv tre kom Matilda och hämtade mig, vi har inte sätts på länge pga Corona, men nu vågade vi träffas. Vi åkte till Espresso House och köpte varsin frappe. jag älskar verkligen frappe. Sen åkte vi hem till henne, Hedvig (hennes bebis) och hennes man Patrik var hemma. Matilda gick in i köket när vi kom hem och tog fram tre bakelser som hon hade köpt, de var väldigt fina. Jag viste inte det så jag blev jätteglad att de hade ansträngt sig på min födelsedag. Om jag viste det hade jag inte köpt en mellan frappe, utan en liten! Men hallå man fyller bara år en gång! :-)

Bakelsen blev tågolycka innan kortet tyvärr! :D

Vi alla fyra satt och fikade ute på deras altan, supermysigt. Vi skrattade och pratade som vanligt. Årets första frappe var jättegod, det var smakerna kola och banan! Bakelsen var också väldigt somrig och god. Mathilda kom också med en paket som hon ställde framför mig på bortet, jag blev så tacksam, de skämmer bort mig! :) I paketet var det en jättefin ljuscylinder och ett fint litet runt underlägg som man kan ställa den på. I cylindern ska jag ha ett långt ljus. Den var dessutom designas av Ernst, ni vet Sommar med Ernst! Jag gillar honom, jag tycker om att titta på honom på somrarna och det vet Matilda för vi skojar lite om det! :)
Sen satte jag och Matilda oss själva i soffan på altanen och så fick vi prata lite ostört, och sen kom mamma efter en stund och hämtade mig.
Det var en supermysig eftermiddag och jag är så glad över att jag fick hänga med Mathilda på min födelsedag, hon gjorde min dag ännu bättre!

Mys på Matildas altan! :)

Jag och mamma svängde bara upp till pappa, Jenny och killarna för de ville träffa mig på min födelsedag. Det fick bli en kort sväng eftersom att klockan var rätt mycket. Det var mysigt att få krama om de lite på min dag, de bjöd mig och mamma på en snabb dricka ute på altanen. De gav mig presenter men jag ville öppna de i helgen i lugn och ro istället tillsammans med de, för de ska nämligen fira mig i Göteborg idag. Men jag fick en palmväxt som jag såklart såg, den stod på bordet framför mig. Jag blev chokad att det var en present till mig men samtidigt glad. Jag tänker ha den på Storås om den får plats, det blir nog fint. Jag fick också swish pengar av min fina pappa på morgonen! Sen kramade jag de hejdå och vi åkte hemåt till nästa firande.

Marko stod vid grillen när vi kom hem och potatisen var i ugnen. Kort därefter när kom mormor och morfar. Mormor träffade jag ju där i slutet på maj som jag har skrivit om men morfar har jag inte träffat sen i mars. De var så underbart att se de, jag ville bara krama de men vi fick kramas i luften istället! :). Mormor gav mig jättefina röda blommor och morfar gav mig ett stort paket. Maten var nästan färdig och bordet var dukat ute på altanen. Även fast det blåste så var det härligt för det var sol och nästan blå himmel.

<3 De var mycket gladare än vad det ser ut :D

Sen såg vi en jättestor lastbil som kom och parkerade utanför, jag tänkte spontant, ska nån komma och tömma våra brunnar nu? Haha! Men där dök Peppe upp! Vi hade frågat om han ville komma men han hade inte svarat så ingen viste att han skulle komma, det blev verkligen en fin överraskning för alla, inte minst sagt för mig. Han hade jouren, han jobbar nämligen som slamsugare (eller vad det heter), så han hade ett jobb i Sandared så han svängde bara förbi (sa han men det låter för spontant, haha). Peppe sa ”jag skiter i Corona” också fick jag en stor varm grattiskram. Han satt med oss och åt mat och även efterrätt, han fick inte rycka ut på något så det var kul att han fick stanna hela kvällen. Ja, det blev som en present bara att han kom, jag vet inte när jag träffade han sist.

Jag fick bestämma maten i torsdags, det blev grillad kycklingytterfilé, grillad spetspaprika med fiadelfia i, grillad halloumi och potatis i ugn med fetaost på, det var så gott! Har ni inte testad potatis i ugn med fetaost på, så gör det, det är gudomligt gott! Maten var väldig somrig!
Till maten blev det briska för min del, sån dricka jag drack hos Kevin, så gott!

Efterrätten blev lite annorlunda men så god, det blev vanlig vaniljglass med crunsy, ni vet müslin, helt sjukt att det står på müslihyllan, det är ju som kakor! Sen så toppar man med kolasås ovanpå, alltså det är så gott. Jag och mamma testade det för någon vecka sedan och vi blev kära direkt! :) Det är farligt gott!

Det kändes verkligen som på den gamla goda tiden innan Corona! Vi satt där och pratade och skrattade, med min släkt blir det aldrig tyst och inte ett öga torrt, speciellt inte om Peppe är med! :-) Det har jag saknat!

Peppe <3

Efter maten blev det paketöppning, av mormor och morfar fick jag stora fluffiga kuddar som jag hade önskat mig, de ska jag ha i min stora säng. Sen fick jag en fin slant med pengar också från de. Mamma och Marko hade även två paket till att ge mig. I det första var det en jättemysig lampa, för jag behöver någon mer ljuskälla i mitt rum, för mamma har nämligen flyttat om i mitt rum, det blev supermysigt (det blev verkigen skillnad) och lampan blev pricken över i:et. I det andra paketet fick jag att jag och mamma ska gå på spa redan nästa helg! Jag blev superglad, vi ska till och med sova över där lördag till söndag och äta middag där på kvällen. Vi brukar nästan alltid ta ett spadag och åka hem på eftermiddagen, men nu ska vi sova över, så mysigt! Det ser jag fram emot, och det är ju redan nästa helg! :-)

Jag fick ett jättecoolt kort av mormor och morfar, tyvärr syns det inte så tydligt på bilden. Men ni kommer få se det längre ner i inlägget.

Vid åtta åkte mormor, morfar och Peppe hem. Resten av kvällen satt jag och mamma uppe i sofforna ända till klockan halv tolv. Det var härligt att utnyttja min dag så länge. Jag svarade på alla grattissms och pratade med mamma. Jag hade även fått intyget i torsdags från mitt sommarjobb som vi läste. Min handläggare hade skrivit så fina ord och även önskat mig grattis på min 18-årsdag i brevet, han viste nämligen att jag fyllde år. Det känns som att han hade planerat att brevet skulle komma på min födelsedag och bara av att tänka på det blir jag så tacksam, glad och varm i kroppen.

Jag hade en fantastisk födelsedag som var händelserik och härligt! Idag ska jag åka till Göteborg för pappa, Jenny och killarna ville fira mig lite också såklart. Vi ska äta på resturang, det blir gott!

Jag vill också säga ett stort TACK för alla fina gratulationer, sms och Facebook kommentarer jag fick i torsdags! Det värmer ska ni veta! Men även ett stort TACK för alla fina presenter och swishpengar som jag också fick! Jag är evigt tacksam! <3
18 är verkligen stort att fylla!

Jag fick även ett blombud på min dag av min älskade farmor och en ask med praliner! <3
<3

Här kan ni se vad jag fick i födelsedagspresent!

Det här kortet fick jag av mormor och morfar. Jag tycker att det är så coolt!
Lampan och Ernst ljustaken
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *