Min Julafton

Morgonen började med en god julfrukost med alla fyra ljusen tända och alla fyra familjemedlemmar runt bordet. Sen fick jag och Elliot varsin morgonjulklapp. Jag fick ett blockljus med batterier i som jag ska ha på Storås, det såg ut som ett riktigt ljus eftersom att det såg ut som att staken på ljuset hade brunnit lite, det var så fint. Elliot fick en jättecool radiostyrd bil som blinkade, snurrade och lät.
Sen grejade vi lite och fixade inför att gästerna skulle komma, tog på oss lite finare kläder och mamma hjälpte mig att locka håret. Först vid halv två kom Kerttu och Tord, sen troppade alla in vid två tiden. Då satte vi på glöggen på spisen, tog fram mina och Elliots pepparkakor, lite julgodis och lite ädelostar. Sen var huset fullt, alla minglade med sina glöggkoppar överallt. Jag och några till stod i baren och hängde.

Sen var klockan tre och då blev det Kalle, så jag och ett gäng gick ner och satte oss i soffan framför Kalle, medans tjejerna fixade med julmaten, våra duktiga mammor! Kalle är alltid lika mysigt varje år tycker vi. Sen blev det julmat efter Kalle. Jag satt jämte Mari och Tord, det var mysigt. Först blev det kallmaten, sill, rödbetssallad, ägg osv. Efter det var jag typ mätt tyvärr. Sen blev det de varma grejerna, ja same same – det som brukar finas på julbord. Å, mormor hade såklart gjort sina reben som hon gör varje jul, och de var så fantastiska! Jag var tvungen att ta en till fastän jag var så mätt.

Efter maten hade alla matkoma så då chillade vi lite, satte oss i soffan och pöste! :-) Sen kom jultomten gåendes nerför vår backe och knackade på vår dörr, Elliot tyckte att det var så spännande. Tomten lämnade säcken innanför dörren och sen skulle han gå vidare till andra barn som han sa. Så vi bar upp säcken och Elliot började dela ut alla julklapparna under granen. Både jag och Elliot fick stora högar med paket. Det var också så roligt att ge alla varsitt paket, de sa bara ”nämen Alice får vi ett paket” – det är så roligt att överraska och se hur glada mina kära blir. De blev så glada för vad som låg i också!

Sen började vi öppna våra paket, Elliot var jättesnabb på att öppna sina. Medans jag satt kvar sist med min stora hög jättelänge så folk började göra annat, haha. Jag gillar att öppna paket länge. Mari och Martin satt jämte mig i soffan och assisterade lite i min julklappsöppning, det var snällt. Det brukar de faktiskt göra! Det är så mysigt tycker jag! Jag fick så många och fina grejer (visar de i nästa inlägg). Elliot fick en Pat Patrol bok av mig, han ålskar de programmen och även böcker. Han blev jätteglad, så han gick fram till mig och kramade mig och sa tack Alice, det var söt! Då blev jag lite extra varm i hjärtat!

Efter paketöppningen plockade vi fram lite julgodis på bordet, lite rock and rolls, knäck och kolla, också satt vi bara där och umgicks en stund. Sen blev det julklappsspel, då plockade vi fram alla klappar på bordet och började spela. Det var roligt som vanligt. Vi brukar köra så här att först får vi bara ta klapparna från mitten om vi får en etta eller sexa på tärningen, sen sätter Martin en tid på sin telefon och då får vi börja ta från varandra på en etta eller sexa. När tiden är slut får vi öppna våra paket. Jag fick en gosig Teneriffa handduk. Brukar ni spela julklappsspel?

Sen satt vi bara och tjatade, några lekte med Elliot och hans nya saker. Sen droppade många av allt eftersom på kvällskvisten. Det var en supermysig julafton med släkten! Jag blir så varm inombords när alla bryr sig så mycket om mig och kramar mig för fullt, då är jag lycklig. De säger inte det, men det märks. Det är det som är så fint med kärlek, att det inte behövs ord för att man ska känna sig älskad. Jag älskar kramarna från mina kära! För jag bryr mig lika mycket om mina kära som de bryr sig om mig! <3

Det blev mycket trevligare och mysigare nu när vi hade vårt nya luftiga kök, då såg man alla och va tillsammans i ett och sanna rum hela tiden! Även fast ljudnivån var hög! :)

Hoppas att alla hade en fin julafton!

I full gång! :)

 

Jag och min CP får inte plats, haha! Men det gör inget, för det är så mysigt! :) <3

Tomten kommer!

<3

Så mycket paket!

Glöggmingel i full gång!

Familjefoto på jul! <3

God Jul brorsan! <3

Julaftonsmorgon. Förväntansfulla på morgonjulklapparna!

<3

Kvällsmyser i soffan när lugnet lagt sig! :)

Bookmark the permalink.

3 Responses to Min Julafton

 1. kerttu says:

  Det här är det finaste vi har läst, det kom tårar från ögonen.
  Karttu o Tord

 2. kerttu says:

  tack och god fortsättning !!!!!!!!!!!

 3. Mormor says:

  Tack för en underbar julafton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *