Min kylix från förr

Vi har en kurs i skolan som heter ”konstarterna och samhället”. Där vi får lära oss mycket om gammal konst och olika konstnärer, det är rätt intressant. Halva kursen är praktisk och halva inte praktiskt, så det är mycket lyssna och mycket genomgångar. Men för några veckor sedan fick vi en uppgift som var att göra en vas av lera. Vi fick välja en form från förr i tiden också skulle vi försöka likna den så mycket som möjligt. Vi fick också välja ett mönster som de målade på sina vaser förr i tiden. Det fanns både lätta och svåra vaser och mönster som man fick välja mellan. Jag valde att göra en vas som heter ”kylix” och mönstret jag valde var mionisk stil, det är mycket hav och havsdjur och så tillskillnad från de andra stilarna som är mer människor och svärd. Vi fick göra allt själva, forma skålen och måla mönstret, det var väldigt roligt men svårt. Jag är faktiskt rätt nöjd med formen, ganska likt iallafall. Jag valde att måla två delfiner. Jag är nöjd med min skål och vilka mönster och färger som jag har valt. 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *