Tredje advent, Julbord

Idag är det tredje advent, det börjar närma sig jul med storm steg. På tisdag är det bara en vecka kvar till julafton. I år ska jag vara med pappa på julafton och med mamma på juldagen. Jag vet inte riktigt vad jag, pappa, Jenny och brorsorna ska göra på julafton men huvudsaken är att det blir mysigt. När jag ska fira julafton hos mamma på juldagen så kommer alla till oss som vanligt och vi kör våra traditioner, med julmat, julklappsspel och julklappsutdelning, det blir mysigt. Vad ska ni göra på julen i år? 
I onsdags kväll var jag på mitt första julbord för i år, vi hade julbord uppe på HAB med båda elevhemmen som jag berättade om att vi skulle ha i mittt första adventsinlägg. Personalen var i full gång när vi kom dit, de gick med julmaten fram och tillbaka till ett rum där vi skulle hämta maten. Julbordet var uppdukat med plats för alla och julmusiken spred sig över rummet. Jag var jättehungrig när jag kom dit så det var bra för de hade gjort så mycket mat. Jag satt mittemot Wilma, såklart. :) Först började jag med den kalla tallriken, lite gravad lax (jag älskar gravad lax), ägghalvor med rom och majonäs på (lyxigt med rom), lite sill och en macka med julskinka och senap på, mums. Sen blev det tallrik nummer två :), med janson, jättegoda reben som Storås hade gjort, prinskorv och rödbetsallad. Gravad lax och rödbetssallad är ett måste på julbordet tycker jag, det är så gott. Sen var jag mätt. Men min efterättsmage var tom. Vi dukade av också ställde personalen ut lite tallrikar med julgodis som vi hade bakat på matlagningsgruppen, vi fick även glögg. Det bjöds på ischoklad, rock and rolls, knäck och skumtomtar. 
När vi kom dit fick vi ta en lapp med ett nummer på eftersom att det skulle bli lotteri efter maten. De hade ställt fram olika priser som man kunde vinna på ett bord också ropade personalen upp nummer efter nummer också fick man gå fram och välja en sak från bordet. De ropade upp mitt nummer ganska så tidigt, det var ju bra för då får man ju välja på fler saker. Jag tog en handtvål som luktade jordgubb, den luktade så gott! Det var även en pumpflaska, så bra för mig. Min handtvål i mitt badrum börjar dessutom att ta slut så det var ju väldigt bra, gratis dessutom! :). Sen satt vi och pratade lite till innan vi gick hemmåt till Storås igen. Det var ett mycket trevligt julbord med mycket skratt och god mat! 
Har ni varit på julbord i år än? 

Igår köpte vi faktiskt årets julgran, så idag ska jag, mamma och Elliot pynta den och lyssna på julmusik, det blir mysigt. Vi brukar ta in den en vecka innan jul, så då passade det bra denna helgen. Det är en riktigt gran, jag säger nej till plastgranar för jag älskar doften av gran och jul. I veckan är jag ju inte hemma, vilket är lite tråkigt, jag tycker nämligen att det är extra mysigt på morrnarna när man tänder granen och när man känner doften av gran och jul. Men jag kommer ju hem på torsdag så då får jag njuta av den då och frammåt. Har ni köpt gran än?  
Vi ska även baka pepparkakor idag, så idag blir det en mysig dag hemma med julbak och pyssel inför jul. 
Men mer om granen och pepparkaksbaket får ni se i det sista adventsinlägget om en vecka! :)

Trevlig tredje advent!!

Det doftar jul i vårt hem, älskar dessa blommor!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *