Minnen för livet på Hansagården

Jag gillar att campa och bo i husvagn, som ni flesta vet så hade Peppe en husvagn på Hansagården i Falkenberg, nära Skrea Strand som vi fick låna varje sommar, på den veckan jag fyllde år. Vi gjorde det många år,  vi har kort där ifrån när jag var yngre. Men tyvärr sålde han den för något årsen, och då blev jag såklart jätteleden. Men jag är ändå glad över vilka fantastiska minnen jag har där ifrån att tänka tillbaka på, och de tänkte jag dela med mig av om ni vill läsa. (Jag säger ”vår” även om det inte var vår.)

 

 

Vår camping var jättemysig, den hade lite fina buskar och så som gjorde det mysigare att gå där. Våran husvagn låg nära havet och nära till ett litet hus med toaletter och dusch, så vi hade nära till allt. Plus en lekplats snett över. Vi hade ett mysig förtält, husvagn och uteplats. När vi brukade ko

mma dit på somrarna så får jag sån sommarkänsla, den var underbar. Sen brukade vi åka och handla i en speciell butik efter att vi packat ut allt från bilen. Vi åkte oftast tidigt på morgonen, och då åt vi frukost på vägen, det var mysigt.

Det bästa med campingen tyckte jag var på kvällarna när den svala kvällslukten kom och man började känna grilldoften från allas campingplatser och barn som skrattar och springer. Det här kanske låter
konstigt men jag tyckte det var så mysigt med det här huset med duschar och toaletter, när man gick dit var det alltid radio på, man hörde folk duscha, man hörde toalettspolar och tandborstarna som lätt på kvällen. Jag tyckte det var speciellt mysigt att gå dit på kvällen när det var mörkt och en ljuv sommarkväll ute. Jag och mamma gick ditt tillsammans ibland och gjorde oss iordning för kvällen. Vi brukade alltid spela Uno på kvällarna i förtältet, oftast länge, efter att man hade ätit gott kött eller tagit en härlig kvällsdusch. Det är verkligen en klassiker som jag alltid kommer att komma ihåg, och så mysigt det var. På morgonen när man vaknade kände man hur utvilad man var och ma
n hörde cyklar på grusgången utanför och barn utanför…då var livet på topp!

Jag brukade fira min födelsedag där nere och då blev man väckt av sång och presenter.
Vi brukade även spela mini golf på campingen då, det var roligt. Och bara myste. Ibland gick vi ner till hav
et och satte oss, fast det blåste rätt mycket där. Det var en jättelång strand och väldigt långgrunt, vilket jag gillade. Ibland gick vi i vattnet till en udde längre bort och fikade, så långgrunt var det. Ibland på kvällarna gick jag och mamma en kvällspromenad.

 

 

Jag och Marko brukade åka dit i början av sommaren innan vi åkte
dit med mamma, bara typ två dagar. Men det var mysigt, satt vi där med våra one piece.

Första året vi var där så skulle jag gå upp till toaletterna, men då visste jag inte att det var på andra sidan toaletterna var, så jag gick till städskrubben, disken, köket och familjetoan. Jag tänkte ”herregud vad fula toaletter det var här, ska jag verkligen bo här i en hel vecka.” Sen när jag kom tilllbaka till mamma så sa jag det. Och hon bara skratta och sa att det var på andra sidan toaletterna var :D.

Sista åren innan han sålde den, så visste vi inte det som tur var. Men det var som att min kropp kände på sig det, för jag njöt lite extra mycket. Varje gång vi sk
ulle åka hem så tyckte jag det var väldigt tråkigt, mycket roligare att åka dit. Packa sina saker och packa bilen var mycket roligare än att packa ihop. Därför var det härligt om det var dåligt väder när vi skulle åka hem för då var det lite lättare!

När man campar så blir man typ kompisar med alla, alla hejar på alla, speciellt grannarna. Det är det som är så härligt.
Som sagt jag är ledsen för att den underbara veckan inte finns kvar på Hansagården mer, men jag är väldigt glad att jag har alla härliga minnen kvar. När jag blir vuxen hoppas jag att jag får en man som gillar att bo i husvagn och campa, haha! :D

Tack så mycket för att vi har fått låna eran husvagn, om ni läser detta inlägget! :)

Bookmark the permalink.

One Response to Minnen för livet på Hansagården

  1. Mormor says:

    Vilka härliga minnen du har med dig från den tiden. Ja man kan verkligen sakna den tiden.♡♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *