Nervös inför måndagens botox

I måndags skulle jag få botox igen i vaden. Jag skulle dit klockan halv tre så jag började vid 09:30 i måndags så att jag skulle kunna jobba in den tiden som jag behövde sluta tidigare.
Jag var väldigt nervös eftersom att det gjorde så himla ont förra gången, kroppen spände sig och musklerna i vaden drog ihop sig så att det gjorde svinont, jag ville bara skrika och gråta. Ja det var ingen härlig upplevelse om man säger så. Då är det inte så konstigt att kroppen blir nervös inför nästa gång. Som jag har sagt innan så får man ingen bedövning innan nu när man är vuxen.
Min botox brukar sitta i väldigt länge, det har den alltid gjort på mig, jag vet inte hur det var när jag var liten iförsig men i vuxen ålder så har den suttit i jättelänge, läkarna blir till och med förvånade. Botox brukar sitta i ungefär 6 månader normalt.

Det kändes inte som att det var längesedan som jag var där men när vi kom dit sa de att när jag var där sist och fick botox var i början på oktober. Jag blev så förvånad för det kändes inte alls så längesedan, men tiden går ju så fort. Jag trodde att de sa senast att de skulle kalla mig vart tredje månad men tydligen inte. Även hon blev lite förvånad över att jag fortfarande kände av botoxen.
Så vi diskuterade om vi skulle hoppa över botoxen denna gång och att de skulle kalla mig om några månader till istället. Hon frågade vad jag tyckte och vi diskuterade fram och tillbaka, fördelar och nackdelar. Jag tyckte att det vore skönt att slippa det just då eftersom att jag viste hur ont det gjorde förra gången, samtidigt som jag ville bara göra det för att slippa komma tillbaka dit om bara någon månad igen.
För om jag tog de nu (som i måndags) så skulle jag slippa komma dit på 9 månader, vilket är skönt. Så vi bestämde ändå för att ta botoxen just då. Hon sa att jag får höra av mig om jag känner att jag börjar bli stel igen, även fast jag inte har blivit kallad.

Så hon gick ut en liten stund också kom hon och en annan sjuksköterska in med en vagn med nålar och sprutor. Då blev jag nervös på riktigt men mamma intalade mig att det kommer gå bra och stöttade mig. Jag la mig först på rygg för hon skulle känna på min fot och böja upp den för att kolla spaciteten i den. Hon ritade även ut prickar på vilka ställen som jag skulle få botoxen på. Jag la mig sedan på magen också började de sticka mig. Det gjorde ont och kroppen spände sig, men det var inte alls lika farligt som förra gången och det gick fortare denna gången och var över på ett kick kändes det som. De behövde inte heller sticka mig fler gånger som de behövde förra gången, så jag blev så förvånad över att det gick så fort, men det var så skönt att det gick så smidigt denna gång. Förra gången spände det jättemycket efteråt i vadden och det gjorde ont, det kändes som att musklerna drog ihop sig även efteråt. Men denna gången kändes det ingeting efteråt, det var som att jag inte hade fått botox. Så det var så skönt.
Jag tror att det har att göra med att jag kanske var stelare förra gången eller så kom de åt en nerv.

Även fast det inte gjorde lika ont denna gången så var det väldigt skönt när det var över.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *