Ny ledagare

Ni vet att jag började med ledsagning i våras några gånger. Tyvärr så kunde inte den tjejen svenska så bra, så vi förstod inte varandra oftast. Jag liksom höll mig istället för att säga något för jag tänkte att hon kommer ändå inte att förstå, vilket inte var så bra. Så jag mailade min handläggare och berättade vad jag tyckte och kände, och hon förstod mig precis vilket var skönt. Så hon skulle leta efter en annan ledsagare till mig efter sommaren. Jag sa att min nästa ledsagare måste kunna svenska fullt ut så det var skönt att få säga det.
Hon mailade mig i början av förra veckan och sa att de hade hittat någon som skulle kunna passa mig och frågade när vi kunde träffas, så det var snabba ryck. Jag sa att de kunde komma vid fyratiden på måndagen. När jag kom hem i måndags stod min handläggare utanför huset och väntade på mig, så det blev lite stressigt där. Men iallafall vi gick in och väntade på min nya ledsagare som skulle komma med egen bil.

När hon hade kommit så satte vi oss i mitt rum, vi pratade om ungefär samma saker som förra gången som min handläggare och min förra ledsagare var hemma hos mig. Vi presenterade oss för varandra och jag berättade lite om vad jag vill göra och vad som är viktigt för min ledsagare att veta, t.ex att jag sätter i halsen lätt.
Intrycket av ledsagaren kändes mycket bra, hon var en ung gullig tjej. Hon förstod vad jag sa, hon pratade flyttande svenska även fast hon kom från ett annat land och hon verkar snäll, så det känns bra. Hon skulle även komma med förslag på vad vi kan göra, för jag tycker att det kan vara lite svårt ibland att komma på vad man kan göra. Men nu ska hon också leta upp lite saker som vi kan hitta på, så det blir bra. Vi sa redan i måndags att vi kan gå på halloween på Liseberg och jul på Liseberg, det var ett bra förslag från henne tycker jag. Eller bara åka in till Göteborg.

När de skulle gå så började vi redan att prata och lära känna varandra, så jag tror och hoppas på att detta ska bli bra. Jag har åtta timmar i veckan, så i våras hade jag ledsagning fyra timmar två dagar i veckan. Men jag tyckte att det blev lite för mycket, så jag valde bara att ha onsdagar numera. Som tur var kunde hon onsdagar också. Jag frågade om hon kunde jobba helger också, om jag är kvar någon gång, och det kunde hon. Då kan jag lägga på de fyra timmarna på helgen om jag vill eftersom att jag bara har valt att ha fyra timmar i vevkan, så det är bra.
Vi ska träffas fyra till åtta på onsdagar, och då möter hon mig här på Storås. Eftersom att jag äter på Storås klockan fem så ska vi vara här i mitt rum och umgås i en timme och sen går vi ut och hittar på något efter att jag har ätit.

Vi skulle träffas i onsdags, jag såg fram emot det verkligen, men tyvärr sms:ade hon mig och sa att hennes dotter hade fått feber så hon kunde inte komma. Men jag är kvar i helgen så jag frågade om hon kunde ses på söndag, och det kunde hon, så vi ska ses klockan halv två på söndag, det blir kul! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *