Orientering på Skatås

Igår hade vi idrottsdag, vi ettor och tvåor, vi var i Skatås och orienterade. Jag fick sovmorgon för färdstjänsten gick inte förrän klocka nio så jag fick sova 20,30 minuter längre, det var gött. Som vanligt tar Alice på sig (haha det hoppas jag), men jag menar extra mycket när vi ska ut någonstans. Det brukar bli underställ och tre lager till, plus termosjol och vinterjacka…och det blev det denna gången med, plus att jag hade packat ner TVÅ extra vantar, en flies och regnponcho…jag vet jag är brutal :) Men om man inte har så mycket fett på kroppen och man har lätt för att frysa, så måste man vara förberedd. Jag larmade så jag fick hjälp med att ta på mig allt det där. :) Jag blev glad över att det inte va måndag, för i måndags spöregnande hela dagen. Igår hade vi tur, bara molnigt, och varmt till och med för att vara denna årstiden, 15 grader, perfekt väder för en dag som igår!

Först samlades vi vid en stuga där start och målpunkten var, där satte min idrottslärare också igång min klocka när jag var redo för att starta. Jag fick en assistent som jag skulle ha med mig, Sigge. Han fick inte hjälpa mig bara hänga med mig, fast i nödfall fick han hjälpa mig om jag tappade bort mig totalt. Det var ett jättefint område, med både skog och bar mark. Men vi fick ju såklart gå slingan. Det var en tävling också, så den som tog flest kontroller och var snabb vann. Så Sigge verkligen sprang efter mig hela slingan i två timmar och stämplade kontroller åt mig, och jag körde på femman på Elon hela vägen. :)

Det fanns kontroller lite längre bort också fanns de kontroller som var lite mer i närområdet (närmast stugan), de som låg längre bort gav mest poäng, så jag började med de. Det var så mycket uppförsbackar, så Sigge fick verkligen springa! Det gick superbra verkligen med kartan och orienteringen, det gick jättefort att ta de första konstrollerna, och jag hittade de direkt, även om Sigge inte fick hjälpa mig så behövdes det inte. Jag blev faktiskt lite stolt över mig själv!

Sen skulle vi köra en lång raksträcka till en kontroll, C-kontrollen, och jag tänkte att den borde inte vara så svår eftersom att det bara är att gasa på rätt framåt. Men när jag var där vid den kontrollen så hittade jag den inte, det var på ett öppet fält med massor utav stigar och den kontrollen skulle ligga precis vid en stig, men jag körde fram och tillbaka men jag hittade den inte fastän jag såg på kartan att jag var på rätt raksträcka. Sen tappade jag bort mig på kartan också, jag visste ju att jag var på den långa raksträckan man inte var på den.

Sen efter en lång stund åkte jag tillbaka och då hjälpte Sigge mig lite och visade att jag var på helt fel plats, jag kom liksom ut på andra sidan kontrollen vid en bilväg. Haha, då skrattade jag åt mig själv. Jag fattar inte hur man kan hamna så fel när man kör från en kontroll och bara rakt fram. Fast egentligen där jag var och snurrade så låg kontrollen typ bara 500 meter ifrån mig, och Zigge såg ju den så han ville ju bara säga till mig ”Alice, titta dig omkring!”, men det fick han ju inte säga. Så efter mycket snurrande och letande lämnade jag ju den platsen!

Sen åkte jag till startpunkten för att verkligen veta vad jag var på kartan. När jag kom dit så åkte jag och tog de närmaste kontrollerna runt startpunkten (där vi började), och de var ju lätta. Sen såg jag att C var nära när jag var på en utav de närmaste kontrollerna så då följde jag bara kartan också kom jag ju till C, fast det var ju på ett helt annat ställe än där jag letade efter kontroll C innan. När jag hittade kontroll C så blev jag så lycklig! Sen på den raksträckan/stigen som var närmast fanns mina kontroller som jag inte hade tagit, så då körde och sprang vi jättefort och tog de eftersom att jag bara hade 20 minuter kvar på mig. Men vi hann de med. Jag hann med 14 kontroller utav femton, så alla förutom en, jag var så lycklig och är lycklig över det. Sen var jag klar, så jag åkte tillbaka till min idrottslärare och stugan och lämnade lappen med kartan och hon avslutade min tid. Sigge var helt slut som sprungit hela vägen i två timmar – det kan jag förstå, men han valde också det själv, hihi :). Det var en spännande runda!

Sen fick man äta när man kom tillbaka, så jag satte mig och åt med de som också hade kommit tillbaka. Elevhemmet hade fixat pannkakor åt mig. När alla kommit tillbaka var det prisutdelning. Det var idrottslärarna som läste upp. Först sa de vem som kom trea och sen tvåa, också fick de komma fram och få sin brons-och silvermedalj. Sen sa de ”och den som kom etta var Alice” – jag vann! Jag blev superglad när jag hörde mitt namn och alla klappade för mig! Så jag fick åka fram där och ställa mig framför de också fick jag min guldmedalj runt halsen! Sen fick jag en pokal också, den är min men vi ska ha den i klassrummet, men jag fick ta med den hem igår och njuta lite av den! :) Sen tog jag med den idag till klassrummet. På sidan av pokalen ska de sätta dit mitt namn så småningom, det blir coolt.

Sen åkte vi hem klockan två (skönt med en kort dag, på min längsta dag dessutom) och när vi kom till Angereds centrum så åkte jag hem med min pokal och min medalj runt halsen! Medaljen får jag behålla som tur är! :)

Det var en rolig dag igår!

Efter orienteringen var det gott med lite mat! :)

Min medalj!

Ser ni vad det står? :-)

Bookmark the permalink.

One Response to Orientering på Skatås

  1. Jonas says:

    Imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *