Överträffade förväntningar

Egentligen hur bra är inte Storås? Jag kan stanna upp i vardagen ibland och bara tänka på det, att hur bra har jag det inte? Och verkligen reflektera över hur jag har det där egentligen, det är viktigt att man gör det ibland tror jag. Jag trodde aldrig att det skulle bli så bra som det blev. Jag vet ärligt talat inte vad jag hade förväntat mig. Jag hade inte ens tänkt på hur personalen skulle vara på Storås, konstigt nog.
Jag tänkte på det härom dagen att det är ju fantastiskt att man har det som man har det på Storås. Jag har ett eget rum som jag har inrett utifrån mig själv.. Jag har till och med en egen toalett och dusch, vilket är så lyxigt, också kan man bara trycka på en knapp om man behöver hjälp så kommer det alltid ner någon, dygnet runt, vilket är en stor trygghet. Det känns som man bor själv med en lägenhetskompis och om man ska äta, vill ha hjälp eller bara har tråkigt så finns det alltid personal på andra våningen. Men om man bara vill vara själv på sitt rum på kvällarna så kan man det, greja med vad man vill, titta på tv eller bara chilla. Det känns nästan som att man bor själv, fastän man bara är en knapptryckning från någon personal, och det är en häftig känsla tycker jag, och en trygghet som sagt.

Personalen är helt underbara på Storås och det vet ni också, ni som har läst mina inlägg och som känner mig privat. De är så personliga och det känns verkligen så familjärt. De sitter alltid med oss och äter frukost och middag, man skrattar, skojar och pratar mycket och om allt möjligt, vilket är så härligt. Man kan också bara gå upp dit för att umgås.
Det som jag tycker är så fantastiskt är att de lagar alltid middag till oss elever som vi har bestämt dessutom, de lagar middag varje kväll från grunden. Det blir alltid hemlagat, och det brukar alltid bli sån god mat. Det är jag verkligen tacksam för! Som jag har sagt, Storås personalen tycker om att jag har kommit eftersom att då blir det lite omväxling på maten! :) Vilket blir roligare att laga då som de säger.

I veckan har jag varit lite sjuk, så jag har varit hemma från skolan i tre dagar. När man är sjuk får man äta i sin egen lägenhet. Personalen har därför kommit ner till mig med både frukost och middag varje dag och suttit med mig och hållit mig sällskap, vilket jag är så tacksam för att de har gjort trots att jag har varit sjuk, så jag slipper att sitta ensam. Också säger de alltid till mig ”säg till om du behöver något” ”larma bara om du vill något”, de orden är så härliga att få höra för då känns det verkligen som att de bryr sig om en. I veckan kom en personal ner till mig och frågade ”vill du ha mat vid fem? Hur vill du ha din mat? Vad vill du ha och dricka? Vill du ha något annat?”, och tio minuter senare knackar en annan personal på min dörr och frågar exakt samma sak! :) Då hade de inte hunnit att prata med varandra! :) Men då blir jag så varm i kroppen när de verkligen bryr sig om en.

De vet att de kan skoja med mig om egentligen vad som helst, så det brukar de göra, vilket jag tycker är så härligt, de vet att jag förstår ironi! :) Det är så härligt när man kan skratta tillsammans och skämta med varandra! Storås personalen är så lättsamma vilket är så härligt!

Storås överträffade verkligen mina förväntningar!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *