Pepparkaksbak & Adventsmys

I söndags var det första advent. Jag älskar advent, speciellt första. då känns det som att julen är på gång på riktigt. Och speciellt nu i år, första advent i mitt första egna hem!

I söndags skulle mamma och Elliot komma och hämta mig runt 11-tiden för mormor och morfar skulle komma på adventsfika på eftermiddagen men innan dess ville jag vara med på deras pepparkaksbak. Så jag fick ställa klockan i söndags, dessutom skulle jag duscha på morgonen. Men det var skönt med en lugn och mysig morgon. 

Efter den varma och sköna duschen gjorde jag iordning frukost och satte mig vid köksbordet och tände första ljuset. Det var det som jag hade längtat efter och sett fram emot mest på söndag morron – så mysigt! 

Vid 11-tiden kom mamma och Elliot. När de kom fick jag två stora varma kramar och en toblerone adventskalender av mamma. Det var härligt att få krama de igen. Jag blev så glad av adventskalenden och förvånad över att hon hade köpt en till mig med tanke på min ålder, men jag tyckte att det var snällt att hon hade köpt en till mig! Man blir aldrig för stor enligt mig! :-) Jag älskar dessutom toblerone så det blir gott från och med torsdag!

Mamma hjälpte mig med min balkongbelystning för den behövde fixas till så det var snällt. 

Sen åkte vi till Dollar Store för mamma ville titta på och köpa lite tomtar och lite småfix. Vi var där inne länge men det var roligt att gå och kika.  

Väl hemma hos mamma satte vi på julmusik och tog fram pepparkaksdegen. Det var mysigt att komma hem till mamma igen, det var så mysigt med all julpynt och så. Mamma och Elliot hade redan tagit fram granen. 

Vi tog fram pepparkaksdegen, tillhörande saker och satte på julmusiken. Det var så mysigt att sitta där och baka pepparkakor med mamma och Elliot. 

Det gick så bra för mig detta året (om jag får säga det själv) jag kände att jag hade fått in snitsen och jag fick bara lite mjöl på byxorna i år! :) 

Det var väldigt roligt och när Elliot hade tröttnat satt jag kvar och baka tills degen var slut. Mamma hjälpte mig att kavla men vissa gånger kunde jag kavla ut degen själv! :-) Det blir ju roligare också när man känner att det går bra! :) Pepparkakorna blev jättegoda, krispiga och smakrika. 

Vid tre tiden kom mormor och morfar. Vi bjöd såklart på pepparkakorna med brieost på, det var faktiskt supergott, det kan jag verkligen rekommendera, brieost på pepparkakor var en hitt. Men mormor hade även bakat en mjuk kaka som var jättegod. Vi satt där och myste och pratade medans första adventsljuset brann! :-) 

En fin första advent helt enkelt!

Hoppas att ni hade det med!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *