Julmarknad & Adventsfika

Denna helgen har varit lugn men ändå händelserik. Mamma och jag skulle till Viskafors i lördags tillsammans med Leila och Vilja som är 3 år gammal som Leila var barnvakt åt. Mamma kom och hämtade mig vid 11-tiden också åkte vi till Viskafors där vi mötte upp Leila, Vilja och även Leilas mamma och Leilas barn. Jag har inte träffat Leilas barn på jättelänge, de är ju vuxna nu, så det var roligt. Leilas mamma har jag inte träffat på flera år, hon sa att senast hon såg mig var jag pytteliten.

Viskafors julmarknad var liten, det var på deras lilla torg där, men den var mysig. Det var live julmusik och några markdandsstånd. Ett marknadsstånd var ett chokladhjul som vi spelade på, men vi vann inget chokladhjärta tyvärr som man kunde vinna. Sen fanns det ett marknadsstånd med massor utav fina kristaller och stenar, jag tyckte att de var så fina allihop så jag ville köpa någon, men det var svårt för alla glänste så fint och betydde så många bra saker. Men till slut bestämde jag mig för en fin sten som heter ”Upplösa blockeringar – inre lugn – kärlek”, fint budskap, det vill ju alla ha, eller hur? :-)

Det satt en tomte mitt i allt också där barn fick gå fram och krama tomten och få en godispåse. En tjej som stod vid det marknadsståndet såg mig och haffade tag i mig och frågade ”vill du hälsa på tomten och få en godispåse?”, jag blev jätteförvånad att hon frågade mig det, men jag ville inte vara otrevlig och lite godis är väll alltid trevligt! :;-) Så jag gick fram och hälsade på tomten och fick min godispåse! :-)
Haha, undra hur gammal hon trodde jag var, typ 12?
Det var lite roligt, för jag och mamma har alltid pratat om att folk tror att jag är så ung. Men det var roligt!

Som sagt så var det en väldigt liten julmarknad så man gick runt där väldigt fort. Klockan 13 skulle lucia sjunga på den lilla scenen, men det var så fruktansvärt kallt så vi åkte faktiskt hem, det var lite synd, det hade varit roligt att höra de sjunga men vi frös så mycket.
Det var mysigt att gå på julmarknad även om den inte var så stor, men det hör julen och december till tycker jag, minst en!!

Jag och mamma åkte sedan hem till mig och chillade tillsammans. Efter lunchen satte vi oss i min säng under min värmefilt och tittade på tv. Det var så mysigt, lite mor- och dotter tid!
På kvällen när mamma hade åkt hem blev det en väldigt lugn och skön lördagkväll för mig.

Igår (söndags) var det andra advent och då hade jag bjudit hit Helen på en adventsfika. För er som inte vet det så är Helen min förra assistent som jag hade fyran till åttan i skolan.
Jag hade bakat kladdkaka och dukat upp med russin och mandlar till glöggen.
Det var så mysigt att hon kom, vi har alltid det så trevligt nät vi ses och vi kan sitta länge och prata om allt mellan himmel och jord, så som vi gjorde igår!
Jag fick en jättefin ljuslykta av Helen som hon gav mig i julklapp, det var så snällt och fint att hon hade köpt en julklapp till mig.
Det var en mysig andra advent så som hela denna helgen!
Hoppas att ni har haft en fin helg!

Adventsfika <3
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *