Mina Nya Arbetstider

Nu har det varit många inlägg om mina helger inser jag, men vad händer förutom på helgerna? Vad händer i vardagen? Det är mycket som händer, därför känner jag att jag inte haft varken tid eller ork att blogga om det som händer runt omkring.
Jag har till exempel bytt tider på jobbet, jag har jobbat 8-12 nu sen jag började på Erikshjälpen. Men jag har länge tänkt att någon gång ska jag prova nya tider så jag kan få en lugnare morgon. Men jag har samtidigt varit nöjd med att jobba 8-12 då det har varit skönt att komma hem såpass tidigt.
Men som jag har sagt innan så har jag blivit så morgontrött så jag ville ändå prova nya arbetstider.
Jag hade saker planerade på eftermiddagarna i november så from och med den 1 december bestämde jag mig för att börja med mina nya tider (alltså förra torsdagen). Då skulle jag jobba 10-14. Nackdelen med de tiderna var att jag inte skulle få någon rast och vanligtvis får man ingen lunch när man jobbar 50%. Min arbetsledare sa dock att de kan göra ett undantag för mig så jag kan få en 30 minuters lunch, men det betyder då att jag behöver sluta 14:30 och det var jag inte så pepp på så jag kände att jag provar 10-14 så får vi se.

Jag har ju inte bara jobbet, utan när jag ska ändra på något betyder det att jag måste rodda om hela mitt liv känts det som, kanske inte riktigt, men nästan! :) Nämen iallafall så är det både hemtjänsten och färdtjänsten som ska råddas om. Mamma var så snäll så hon skulle hjälpa mg att ringa hemtjänsten och jag skulle ringa taxi.
Vi satt och planera tillsammans när hemtjänsten skulle kunna komma och taxin.
Vi kom fram till att hemtjänsten skulle kunna komma 08:45 till mig på morgonen för jag behövde inte ha taxin förrän klockan 09:30, sen skulle jag önska att taxin kom och hämtade mig klockan 14:10 efter jobbet. Hemtjänsten skulle då komma klockan 14:30 varje dag till mig och ge mig lunch.
Hemtjänsten gick hur bra som helst att ändra på så det var skönt, problemet var taxin.

Grejen var att vi gjorde det lite i fel ordning, vi fixade hemtjänsten först och sen ringde jag taxin, jag skulle egentligen gjort tvärtom eftersom att det var tydligen många som åkte vid just de tiderna. Så jag kunde inte få de tiderna som jag ville och då matchade det inte med jobbtider och hemtjänst, så det blev lite stressigt där ett tag för att få ihop allt.
På morgonen kunde jag få taxin antingen klockan 09:15 eller 09:45. 09:15 skulle bli alldeles förtidigt och 09:45 tänkte jag skulle bli stressigt eftersom att jag börjar 10:00
Sen på eftermiddagen skulle de inte kunna komma och hämta mig förrän klockan 14:20, jag kände att det var lite drygt att vänta i 20 minuter varje dag på att få åka hem plus att hemtjänsten skulle komma klockan 14:30. Så ja, ni förstår nog att jag fick lite småpanik och fick tänka mycket på hur jag skulle göra.

Men så kom jag på den briljanta lösningen, varför inte bara skjuta lite på arbetstiderna? Så jag kollade det med min ”chef”, och det gick bra. Då behövde jag inte krångla med taxin. Så nu börjar jag klockan 10:10, då behöver jag inte vara stressad över taxin när den kommer 09:45, så nu har jag lite marginal där. Eftersom att jag jobbar fyra timmar så behöver jag då sluta 14:10, men det var ju bara bra eftersom att taxin bara kunde komma 14:20, så nu behöver jag inte vänta så länge på taxin.
Sen var jag ju även tvungen att ändra hemtjänsten eftersom att 14:30 blir för stressigt när jag åker från jobbet 14:20. Så jag mailade hemtjänsten och frågade om de kunde komma 14:45 istället för 14:30 och det gick bra, så det var skönt. Jag frågade även om de kunde komma klockan 09:00 istället för 8:45 eftersom att de inte behöver komma 1 timme innan taxin kommer, det tyckte jag kändes lite onödigt, och det gick också att lösa.

Det var så skönt när allt var löst och alla tider ”samarbetade” med mig.
Jag blev ändå lite stolt över mig själv för detta kom jag på själv med att förskjuta mina arbetstider med 10 minuter och jag kontaktade både hemtjänst, taxi och frågade jobbet själv. Som sagt så var det lite svårt att få ihop det, men till slut så löste det sig. Det var lite svettigt där ett tag! :-)

Nu har jag haft de här tiderna i en vecka, och det är verkligen så skönt.
Det är så skönt med sovmorgon varenda dag och slippa gå upp när det är mörkt.
Nu när hemtjänsten kommer klockan 09:00 varje dag behöver jag senast gå upp 08:30, och det är sån stor skillnad emot att gå upp 06:10. Men nu i veckan har jag satt klockan på 08:10 så jag kan ligga kvar i sängen en stund, titta på Nyhetsmorgon och skrolla på mobilen, åh det är så skönt och mysigt, det är det bästa med att inte behöva gå upp direkt. Det känns som på helgerna, och så har jag det varenda dag nu, så lyxigt.

Sen är det underbart att få sova två timmar längre, jag känner mig verkligen utvilad när jag vaknar. Igår (fredags) vaknade jag till och med innan klockan ringde och det betyder ju att kroppen är utvilad, och det är ju det bästa, att vakna av sig själv. Men jag lägger mig faktiskt i vanlig tid trots att jag inte behöver gå upp så tidigt, så jag lägger mig runt 21 varje dag. Ändå vaknar jag runt 8 tiden av mig själv, eller till och med av klockan. Vilket betyder att jag sover runt 11 timmar nästan varje natt. Men det är så skönt, och eftersom att jag kan det betyder det ju att min kropp behöver det, och jag känner även att jag är i behov av så mycket sömn för att orka.

Det har gått bra på jobbet också, jag känner mig piggare. Men jag känner att det är lite tufft att jobba fyra timmar i streck. Det känns som att jag jobbar mer än 50% nu än innan, men det gör jag ju tekniskt sätt eftersom att när jag jobbade 8-12 hade jag ju en frukostrast på 25 minuter.
Nackdelen med att jobba 10-14 är som sagt att jag inte får någon paus men också att jag inte får snacka skit med mina kollegor som jag fick när jag hade frukost! :)
Men en skönare morgon väger högst! :)

Sen kommer jag hem ungefär vid halv tre också kommer hemtjänsten vid 14:45 och hjälper mig med lunch, och om det är måndag eller torsdag så lagar vi mat efter lunchen.
Det är lite sent med lunch då, men det går bra. Jag brukar äta mycket till frukost så att jag klarar mig till 14:45 och det har jag faktiskt gjort hittills.
Det blir inte så lång eftermiddag som när jag slutade 12, vilket jag trodde jag skulle sakna, men faktiskt så tycker jag att det är lite skönt att komma hem lite senare, jag vet inte varför, det känns mysigt på något konstigt sätt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *