Pinchos med Storås

Igår hade jag en lång och lugn förmiddag, bara duschade och låg i sängen fram till två, det var fint. Igår skulle vi ju till Pinchos hela Storås gänget. Vi var ungefär 16 styckna som följde med eftersom att det var lite extra personal som hoppade in och det var många elever som ville hänga med, så det var kul. Malin som hängde med, kom ner till mig och Julia och hjälpte oss på med ytterkläderna vid tretiden, och sen gick vi och några till till spårvagnen. Vi hade bokat bordet till klockan 16, men vi började redan åka lite efter tre eftersom att det bara får plats två rullstolar i en spårvagn, så vi fick åka lite i omgångar. Jag hade med mig min manuella rullstol, även fast jag inte kan köra den själv så var det smidigare än att ta med Elon. Jag, en annan elev, Malin, Ann-Sofie och en till personal åkte i en spårvagn. Vi hoppade av vid Brunnsparken så vi fick gå en liten bit till Pinchos. Men det gjorde inget, det var härligt väder och dessutom älskar jag att se den underbara staden Göteborg. Jag, Malin och Ann-Sofie kom först till Pinchos, och strax bakom oss kom den andra eleven och en personal till. När vi kom in på Pinchos var de andra redan på plats, så vi slog oss ner. Jag satte mig bredvid Pontus och på andra sidan av mig satte sig Ann-sofie. Det var bra att Ann-Sofie hamnade bredvid mig för då kunde hon stötta mig lite med maten. Mittemot mig satt personal Mathilda, Wilma och några elever till, så jag hamnade vid ett gött gäng! Som ni vet så beställer man maten via mobilen på Pinchos, och det är då smårätter, som tapas ungefär. Det gillar jag, för då har man inte lika mycket beslutångest när man får välja flera grejer. :-) Det som är bra med att beställa via mobilen är att man kan trycka på pluset i appen om man vill ha mer av något.

Vi började beställa, vi fick in våra rätter olika fort eftersom att alla beställer olika fort. Jag lyxade lite igår och beställde en alkoholfri drink, som var jättegod (man måste ju fira att man har fått LSS ;)) Till slut fick jag in mina grejer. Det är lite speciellt på Pinchos eftersom att man får in maten på långa brickor istället för på trallikar. Tallrikarna är ju så små så maten rymmer ju hela tallriken också, så det är lite svårt för mig eftersom att det varken går att dela maten eller få något utrymme på tallriken. Det är dessutom jättesmå gafflar, vilket är charmigt tycker jag, men det är inte så praktiskt för mig att håla i. Så Malin som satt jämte Ann-Sofie sa till mig ”det här blir en utmaningsmiddag för dig Alice”, haha, det var roligt sagt tyckte jag. Och det blev det också men som tur var satt Ann-Sofie bredvid mig och kunde hjälpa mig. Jag beställde oliver, sötpotatisponfrit, någon kyckling i något marinerat, något bröd med mozzarella och till sist friterad halloumi, vilken måltid va! Det var så gott, speciellt den friterade halloumin, jag har aldrig smakat på det innan. Vad brukar ni äta på Pinchos om ni har varit där?

Jag satt kvar och åt sist av alla! :-) Några hade ätit upp och några hade till och med fått in sin efterrätt, men det gjorde inget. Jag äter länge för att jag sitter och njuter!
Sen beställde jag in min efterrätt och det blev chokladfondant med glass och något annorlunda, det var typ som friterad pannkaksdeg, med smält choklad som man kunde doppa i, det var så gott. Det är alltid kul att prova något nytt tycker jag.

Efter att vi hade betalat började jag och Ann-Sofie dra oss mot spårvagnen och några andra till, så sen åkte vi hem.
Det var en sån mysig och trevlig kväll igår med Storås!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *