Prao på Viskastrand

Igår och idag har jag varit på Viskastrandsgymnasiet på media, grafisk teknik och design linjen, och jag ska även vara där imorgon. Det var en jättefin och stor skola. På media avdelningen låg ett rum där massor utav datorer var. Men just igår så var bara två elever där och en lärare, de andra eleverna var ute på praktik. Jag fick sitta vid en dator och en elev satt jämte mig hela dagen och visade mig och hjälpte mig om jag behövde hjälp. Hon var jättetrevlig. Jag fick jättemycket saker jag kunde pilla med själv. Det är just det som jag har pillat med nu i två dagar som jag tycker är skitkul och det är exakt det som jag vill hålla på med. Jag höll på med mus, och det är inte så lätt för mig, det hade varit lättare med en laptop och roligare, men efter lunch igår så fixade de en styrplatta inkopplad i datorn, så då gick det lättare. De har tre dagars media, grafisk design och på torsdagar och fredagar har de grundämnena i de andra lektionssalarna. Så man får bara sitta och göra det här i tre dagar i streck från morgon till hemgång, vilket jag älskar. Slipper man avsluta efter t.ex en timme, kan man bara jobba på. Det är väldigt fritt vid de lektionerna, man får ta rast och lunch när man vill liksom. Plus att det var så lugnt och härligt i den salen. Det finns en liten kiosk med bord jämte matsalen man kan sitta och fika.

Idag var inte hon min hjälpande tjej med så då fick jag sitta själv och be läraren om hjälp. Media eleverna kom tillbaka idag också, så det var mer liv och rörelse i rummet idag. Idag har jag inprincip bara suttit framför datorn och pillat och grejat, det har varit så kul, att göra det man tycker är kul en hel dag bara. Förutom det sista då jag fick gå ned till det lilla tryckeriet då vi skulle skriva ut mina grejer, men tekniken strulade och jag var tvungen att åka hem så det får vi göra imorgon bitti istället. Imorgon är mest bara lärare där så då får jag mer tid att prata med de. Men de eleverna som är på estet är där, så dit ska jag få kolla på imorgon, de håller på att göra en film så det ska bli intressant att se. Men jag hoppas också att jag får sitta vid datorn lite imorgon :). Ni får se sen vad jag har gjort.

Men Riksgymnasiet ligger fortfarande på topp! :)


Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *