Q/A böcker & filmer

– Har du någon favoritbok?
Jag har två favorit böcker (jag kunde inte välja en). Den första heter Endgame, det är den tjocka guldiga boken som ni ser på bilden. Den tog mig hela förra sommaren att läsa ut, men den var så bra och jag levde mig verkligen in i boken, vilket jag älskar. Den handlar om ett spel, en fantasybok typ. Det är tolv ungdomar som är kallade till en strid, de här ungdomarna kommer från uråldriga familjer. De har förberett hela sitt liv på denna dag, på spelet. De är smarta, korkade, starka, svaga, lata, vackra, fula goda och onda. De har inga superkrafter, kan inte flyga, förvandla guld till bly eller hela sig själva. När döden kommer är det slut. För dem och för oss alla. En av de måste lösa den stora gåtan. Annars är allt förlorat.
Visst låter den spännande? Jag gillar mest att de inte har några superkrafter utan att de är helt vanliga tonåringar, det blir mer verkligt då. Jag är inte något stort fan av fantasyböcker, men den här boken älskade jag.

Min andra favoritbok heter ”Släppa taget” av Katarina von Bredow. Den handlar om en tjej som heter Elsa och hon går sista terminen i nian. Hon är hemligt förälskad i hennes klasskamrat Elliot, något som hon inte har berättat för sin tvillingsyster Stella. På utsidan ser systrarna exakt likadana ut men inuti är de olika. Medan Elsa helst håller saker för sig själv så är Stella mer utåtriktad och nästan tanklös. När klassen får en ny dramalärare ställs saker på ända… Systerskapet, vänskapen och kärleken sätts på hårda prov.
Mer än så säger jag inte. Jag tyckte den här boken var väldigt bra. Man fick följa Elsas perspektiv av hennes både galna och känslosamma liv. En riktig tonårsbok.

Har du någon favoritfilm?
Min favorit film är Cast Away med Tom Hanks. Ni som inte har sett den så handlar den om en man som lämnar sin älskade fru och barn hemma och flyger utomlands med jobbet. Det blev turbulens i flyget och det kraschade mitt ute i havet. Han var själv mitt ute i stilla havet och höll på att drunkna på grund av vågor och orkaner. Men så kom en flotte och han hoppar upp på den och bygger ett segel av sin tröja. Till slut kommer han till en öde ö mitt ute i havet. Så får man se när han lever där helt ensam, försöker fånga sin mat och sover i en grotta. Och försöker överleva. Det som jag gillar med denna filmen är att man får bara se han och hur han löser livet själv på en ödde ö, hur han fixar mat och hur han gör för att klara sig. Han är nästan helt tyst under filmen, vem skulle han prata med liksom? Men det var delvis det som jag tyckte var mysigt att kolla på. Han har åldras och tillslut när han kommer hem efter alla rop på hjälp han har försökt med så har allt förändrats….
Så bra film, kan verkligen rekommenderas!

Tack för frågorna! :-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *