Sista Tiden På Storås

Nu är det inte långt kvar tills jag tar studenten!!! Jag tar studenten den 1 juni. Det känns lite obegripligt faktiskt och lite sjukt men samtidigt sååå skönt att jag äntligen är färdig med skolan, det kommer från en tjej som är extremt skoltrött nu! :-)
Nu har jag varit kvar på Storås varje helg det senaste, förra gången som jag var hemma var på påsklovet och veckan efter då jag var sjuk.

Innan och under alla mina fyra år var det så att jag funderade inför varje helg vart jag skulle vara, om jag skulle vara på Storås, hos mamma eller hos pappa. Nu (efter jullovet egentligen) tänker jag inte så längre utan min standard är att jag är kvar på Storås på helger. Mina föräldrar frågar ens inte längre vart jag ska vara i helgen utan de förutsätter att jag är kvar på Storås. I era öron kanske det låter konstigt, men ärligt talat så tycker jag att det nästan är lite skönt. Såklart att jag saknar de, det gör jag speciellt på kvällarna men samtidigt så känns det som att jag har behövt vara själv och det har varit så härligt att bara va och bara tänka på mig själv och vad jag vill göra.

Det känns som att jag har börjat skapa mitt eget liv nu, och det är ju bra eftersom att jag ska flytta hemifrån snart på riktigt, så det känns bra att jag har börjat redan nu. Jag är ju vuxen nu så mina föräldrar tar mig inte förgivet längre, som t.ex att jag ska komma hem var och varannan helg, det kanske också låter hemskt, men jag tycker inte det, det är så livet är och jag är nöjd med det. Att få bestämma vad jag vill göra och om jag bara vill ligga i min säng på Storås en helg, ja då gör jag det.
Jag vill ju MAXA Storås nu när det inte är så många veckor kvar!

Nu i helgen var jag kvar, då hade vi studentmiddag i lördagskväll. Det var ingen ”riktig” traditionell studentmiddag som ni kanske tänker. Utan det var faktiskt en elev i mitt hus som ville ha det för oss studenter, det var en mycket rolig och trevlig idé tyckte jag.

Personalen hade dukat väldigt fint, det var blå fin duk, fina tallrikar, servetter, champagneglas och klistermärken på bordet i form av studenthattar och svenska flaggor.
Det var jag, Wilma, en annan i vår klass som också är student, min lägenhetskompis och han som kom på idén. Personalen var även med och åt så det var mysigt.
Det skulle bjudas på trerättersmiddag, till förrätt blev det skink-och ost rullar, till huvudrätt blev det fläskfilé, grönpepparsås med hasselbackspotatis och till sist jordgubbar och glass med chokladsås, så somrigt och gott. Till maten blev det alkoholfri äpple- och päron cider.
Emellan huvudrätten och efterrätten blev det en rolig musikquiz som den eleven som hade kommit på den här idén hade fixat.
Kvällen var mycket trevlig och vi hade så roligt med så mycket skratt. Vi satt och åt i nästan tre timmar.
Det var en härlig middag som jag kommer att minnas!

Igår (söndags) var det ju typ sommar ute så då satt vi på utsidan och grillade kyckling i eftermiddagssolen, supermysigt!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *