Klassresa – Danmark

I slutet på fyran brukar man som klass göra en klassresa/studentresa till Danmark. Det har inte blivit några resor på två år nu pågrund av pandemin, men nu när det var min tur att åka så är pandemin ”över”, sicken tur vi har. Så i torsdags (12 maj) var det dax för min klass med assistenter och mentorer att åka på klassresa till Danmark. Det skulle bli väldigt roligt och skönt att göra något annat än att bara gå i skolan.
Vi skulle vara vid spårvagnarna klockan 7:15 så det skulle bli en tidig dag. Klockan 06:00 kom en av nattpersonalen in till mig när jag larmade och spelade upp Kikki Danielsson ”godmorgon, godmorgon, är du riktigt vaken än?” och en svängig låt till som jag inte minns :-), hon är så rolig, det var så härligt att vakna så, med ett leende på läpparna.

Klockan 7:15 satt vi alla på spårvagnen till terminalen. Så fort vi kom på båten gick vi upp för att ta del av den stora frukostbuffén som vi alla hade sett så mycket fram emot. Jag hade bara ätit en banan på morgonen, egentligen ville jag inte äta något alls men jag var rädd att jag skulle börja må dåligt om jag inte fick i mig något på morgonen, och det vill man ju inte, speciellt inte när man ska åka iväg.
Oj, vilken frukostbuffé det var, så lyxigt! Jag var så hungrig så jag packade på mig massor utav gott. Det blev en skål med yoghurt, müsli och hallon, juice, en tallrik med ägg och bacon, en annan tallrik med fralla, brieost och gravad lax, sååå gott och tillsist en tallrik med pannkakor, herregud, ja ni hör ju! :-)

Efter maten gick vi till baren, där var vi nästan själva så det var skönt. Vi körde lite lekar som vi tävlade i i grupp. Sen fick vi göra en utvärdering var för sig om hur vi har upplevt vår tid på RG också var det lite olika frågor. Efter det började typ alla att må lite halvkasst eftersom att det gungade rätt mycket så vi gick upp på däck och tog lite frisk luft, även om det tyvärr var ganska molnigt så var det ändå härligt. Vi tog ett gruppfoto och tittade ut över havet. Efter det gick alla åt varsitt håll, jag gick till taxfree och kikade lite där, jag köpte en ny väska och en påse lakrits. Sen gick jag till baren där min mentor satt och någon assistent. Jag beställde faktiskt ett glas prosecco och satt där och snackade, det var trevligt och lyxigt! :-)

Haha märkte nu när jag tittade på bilderna att det var blå himmel, haha, men det var det inte hela dagen tyvärr.

Efter tre timmar var vi framme i Danmark. Jag trodde att vi skulle gå av båten och gå lite i Danmark. Men eftersom att vi inte skulle sova över och båten gick igen om 50 minuter så var vi kvar på båten och chillade. Det var dessutom dax för lunch efter ett tag så vi gick upp till restaurangen och denna gången fick vi bättre bord. Jag satt längst mot ett fönster, härligt. Det var inte direkt så att jag var jättehungrig efter den frukosten, men det skulle ändå bli gott. Som vanligt tar man ju lite för mycket som alltid när det är buffé, så jag blev sååå mätt så jag kunde knappt gå sen, men det var jättegott. Såklart ville jag äta efterrätt också, det var inte bra, haha, för det var nog det som gjorde mig så fruktansvärt mätt. Men jag kunde inte motstå osten, kexen och rabarberpajen! :-) Efter den måltiden trodde man aldrig att man skulle bli hungrig igen.

Sååå gott!
Mina favoriter! <3

När vi lyckades ta oss ner en våning fick jag äntligen sätta mig i Elof och luta mig bakåt, det var min räddning. Jag höll nästan på att somna där i, så trött och mätt var jag. Vi var samlade allihop, vi pratade, hade trevligt och pratade lite om utvärderingen som vi gjorde tidigare under dagen. Sen gick jag med Wilma till baren för hon ville ta en cider, det räckte med ett glas för mig kände jag så jag satt bara där och var social med Wilma, våra mentorer och en till elev som också var med. Jag kände mig jättetrött efter denna dagen och all mat, men samtidigt väldigt nöjd.
När vi nästan var hemma gick vi alla upp på däck igen och tittade på när vi åkte under Älvsborgsbron och förbi Eriksberg. Sen var vi hemma i Sverige igen och vi skildes åt trötta, mätta men väldigt nöjda efter en härlig och rolig dag tillsammans.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *