Skolan: Första dagen på högstadiet

Nu har det dragit igång, äntligen. Nu går jag in i hamsterhjulet igen. Mamma körde ner mig i Rulle när skolan skulle börja, men vi kom lite för tidigt som alltid, men bättre för tidigt en försent. Först gick vi in i klassrummet och pratade lite, vi fick våra skåp och nycklar. Jag har skåpet närmast klassrummet och ingen bredvid mig eller under mig, whoho, jag har inte haft någon under mig i 6:an, bara bredvid mig, nu får jag både och, sicken lyx. Jag hade önskat det, så får jag lite space också :D. Vi fick sätta in våra nya scheman i  vårt nya tomma skåp. Sen delade vi upp klassen i två delar för vi skulle visa samhället för de från Sjömarken. Våran mentor Jonas sa det i ett brev han skickade hem till oss i sommar, så vi visste att vi skulle vara ute, ”kläder efter väder” skrev han :). Sen slutade vi för dagen, och då kom mamma och hämtade mig. Medan vi var på en mini rast så skrev Jonas upp vilka som skulle ha träslöjd eller syslöjd på tavlan, och på promenaden delade han upp oss i två grupper och de var slöjdgrupperna som vi fick veta. Jag fick textilslöjd, whoho.

I Juli fick vi ett brev hem, för Jonas sa det när vi träffade klassen så sa han att jag skickar ut ett brev så får jag ha möte mer er och era föräldrar innan vi börjar. I det brevet stod det att vi skulle gå ut en promenad och börja halv ett första dagen. Jag trodde inte att Helen skulle vara med på möten men det var hon, så det var kul att träffa henne, jag blev glad då när hon var med. Jag hade ju inte träffat henne på ett helt sommarlov. Efter mötet så pratade vi om vad vi hade gjort i sommar. Jonas frågade faktiskt mig om jag villa ha sy eller trä slöjd, så lyxigt tyckte jag. Då skrev han upp syslöjd på sin lapp, jag har aldrig fått den förfrågan innan av någon lärare. Vi fick med oss massor utav papper hem, och visa papper fick vi fylla i i korridoren på skolan, och lämna de papperna direkt till Jonas sen, sa han. Så när vi kom hem läste vi igenom massa av papper. Detta känns riktigt bra. :)

Ps. Skulle lägga ut några bilder nu i detta första ”skoldagen i 7.an” inlägget ihop, men det blir imorgon. :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *