Skolan: MacBook Air

På högstadiet får vi en dator, en MacBook Air som jag fick från mamma och Marko. Men nu får jag en ny, whoho. Jag har bara haft iPad i skolan innan, jag har inte hört att man får en MacBook Air eller i huvud taget en dator på högstadiet i 7:an. Jag hade för mig att Jonas sa att de kommer om tre veckor efter skolan hade börjat, när vi var och besökte klassen i våras, innan sommarlovet. Men redan första skoldaggen så sa Jonas att vi får de på fredag, och var vi skulle också och då blev jag helt förvånad att datorerna kom redan då, jag hade ju varit inställd på att de skulle komma tre veckor efter att skolan hade början, som han sa då, men nu fick vi lyx som sagt :). Datorerna brukar vara lite sena eller förtidiga när de kommer hit till högstadiet, sa han i fredags. Och dem var inte för tidiga eller fösande i år, på första året som de har haft MacBooks på högstadiet.

Vi var i aulan där det fins en sen, och Jonas hade pratat om att det är så coolt när apple datorerna står på rad på senen, i klassrummet innan vi hade fått MacBooksen. Det var coolt också som han tyckte, vi gick ditt på morgonen och såg alla datorer på scenen.

Det var två klasser till där så vi fick ställa upp oss i klassgrupper efter efternamn, efter att de hade pratat lite om MacBooken först. När det var ens tur fick man först ett inplastad skal till sin dator och sen gick man fram lite till så letade de upp en siffra som jag hade då också gav de mig datorn (jag märkte då att man inte fick välja dator, som jag trodde, när vi kom dit och såg de). Sen satte vi oss igen. Och sen gick alla till vårt klassrum. Det var så smart för jag hade rullstolen för då hade jag min dator och mitt skal under, i mitt knä hela vägen till klassrummet, och sen ställde jag min dator på min bänk som alla andra. Sen startade alla upp sina datorer samtidigt, Jonas hade gjort en ”hur man upp sin mac?” på datorskärmen. Så vi gjorde steg för steg.

När jag fick min MacBook av mamma och Marko så var det klart alltihopa, det var lyxigt. Så nu var det coolt att öppna kartongen själv och starta upp den, ta upp den ur förpackningen och verkligen se hur man gör när man startar upp en Mac för första gången, alting från början. Jag gjorde och skrev in allting själv, alla lösenord, användarnamn och grejer och sen när jag hade startat upp den och lektionen var slut (för jag han inte det i början, jag ställde den bara på bänken, själv) så la jag den i mitt fordrar och stängde MacBooken själv som jag fick först :). Och sen var det klart. Jonas sa att greja så mycket med era datorer i helgen, så kul! :-) Så häftigt att allt vi fick i fredags var helt nytt och fräscht! :-)

Denna datorn ska vi behållna tills vi går ut 9:an och då om vi vill får vi köpa ut den, det fick vi inte efter ett år med våra paddor, det lämnades tillbaka direkt i 6:an, till de nya eleverna som skulle börja 6:an, men som tur är blir det annorlunda med de här. Det känns mer som det är personliga datorer nu. Vi måste ta hem de varje dag efter skolan, varje helg, varje lov och t.o.m varje sommarlov, whoho! Det ska bli så härligt! :-)

PS. Ville så gärna och tänkte att jag skulle skriva om detta igår med bilder också, precis på den dagen jag fick min dator, skulle varit så kul, tyckte jag. Men internet var paj igår så kunde inte då, jag försökte flera gånger och tänkte ”det ska gå, det ska gå”, men det gjorde det inte.
mac
mac2 mac3

Bookmark the permalink.

One Response to Skolan: MacBook Air

  1. SpeLinnea says:

    Wow vad spännande! Jag har aldrig haft en skoldator, vad bra ni får det i eran skola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *