Skolan: Min första prao

I torsdags var jag på min första praktik (prao) hos Sisko,  hon jobbar på  ett daghem med dementa. Marko körde mig till ”jobbet”. De hade ett kök  med bord, ett rum som de äldre satt mest i, två rum till och om man gick igenom ett av rummen kom man till ett litet kök. De var uppdelade i två grupper så ena halvan planterade blommor och ena halvan pysslade. Vi åt samma mat fast på två olika ställen, jag, Sisko och gruppen åt mat i köket och det andra åt i det andra rummet, frukosten serverades klockan tio och sen läste vi tidningen. Vi hade bordsplatser. Jag gick runt lite mellan de grupperna. Sen gick vi ut, jag höll en dam i  handen. Sen åt vi lunch ärtsoppa och pannkakor, efter det chillade vi i soffan bara och pratade innan de skulle åka hem. När jag kom bytte jag skor och innan gästerna kom fick jag sitta ner i köket med de som jobbar där, vi pratade om allt möjligt, det var bra att träffa de först, se vad de heter också. Dem har så att varje vecka har de en som är i köket hela tiden, som lagar mat, jag fick hjälpa till att duka det var jätteroligt, det var bara hon och jag där. Så det var min första prao på ett jobb, det var jätteroligt. De hade två kök, ett stort som de lagade mat i, som hade bord och stolar, ett  lite mindre som man gjorde mer snabba grejor i.

proa

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *