Sommarjobb 2021?

Detta året sökte jag även sommarjobb, men på ett litet annat sätt än förra året. Detta året sökte jag genom VGR, alltså Västra Götalands Regionen. Där skickar man in en ansökan och då kan man bli placerad varsom helst inom Borås. De skrev på hemsidan att det är många som söker just nu, så jag kände att jag inte ska förvänta mig något. De sa att jag får besked den 30 maj och jag sökte i mitten av mars tror jag (jag var iallafall tidigt ute), så jag tyckte att man fick beskedet rätt sent.

30:e maj kom och jag hade inte fått något mail eller någonting. Den 1 juni tänkte jag att nu får jag nog gå in och titta på VGR regionen och se om jag fått något där. Å ja, riktigt så hade jag fått ett erbjudande på Heimdals vårdcentral i Borås, men det gick inte längre att tacka ja eftersom att det hade gått för långt tid. Så tittade jag, ja då hade jag fått detta svar den 15 april. Åh jag blev så besviken. Då har jag säkert läst fel, jag gissar på att jag trodde att de skrev på hemsidan att jag får svar TIDIGAST den 30 maj, men då stod det nog ”du får SENAST svar den 30 maj”. Jag trodde faktiskt att de även skulle maila mig eftersom att jag hade lämnat mina kontaktuppgifter.
Jaja, det är lätt att vara efterklok.

Efter att jag hade varit lite irriterad och besviken ett tag, vände jag det till något positivt. Att jag slipper jobba i sommar och att jag får mitt sista sommarlov helt och hållet ledigt.

Men i tisdags när jag kom hem för sommarlov så mailade de mig och sa att en av feriepraktikanten hade blivit sjuk så de ville gärna träffa mig på en intervju. Jag blev helt chockad och visste inte riktigt vad jag ville. Jag vill bara vara ledig på mitt sista sommarlov samtidigt som jag vill få jobberfarenheten och såklart lite extra pengar.
Tillslut tackade jag faktiskt ja till den intervjun, man kan ju inte missa ett jobberbjudande tänkte jag. Jag frågade om vi kunde ha den på distans eftersom att jag har lite svårt att ta mg in till Borås. Så på tisdag ska jag på jobbintervju hemifrån. Jag är så taggad! :)
När vi mailade så stod det barnmorskemottagningen så jag vet inte riktigt vad jag kan bidra med där. Men det får jag fråga på tisdag om det finns något jag kan göra.

Om jag får jobbet så kommer jag att jobba veckorna 25-28. Vecka 25 är ju snart! Men de veckorna passade mig alldeles utmärkt för då går jag bara hemma själv hela dagarna för ingen av mina familjer har semester då.

Spännande….

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *