Sommarjobbsveckorna

Idag är min sista dag på sommarjobbet, om jag ska vara ärlig så är jag tacksam och glad över det. Det har varit en rolig och lärorik tid, men nu känner jag att jag är färdig där, men framför allt så vill jag vara ledig igen. De här fyra veckorna har gått fort men ändå långsamt.
Det var ett tag sedan som jag skrev om jobbet nu, jag inser nu när jag skrollar i mitt flöde att jag har bara skrivit om den första spännande veckan.
Så här får ni resten av mina veckor! :)

Ju längre tiden har gått på jobbet desto mer har jag kommit in i det såklart. Andra veckan på jobbet var inte så rolig överlag för jag hade knappt något att göra, jag satt och stirrade mycket och tiden gick extremt sakta. Anledningen till det var för att mottagningen hade mindre att göra generellt än vad de hade första veckan som jag var där.
Nu ska jag inte klaga här, men det var så tråkigt att bara sitta och göra ingenting och jag blev så seg i kolan.
På onsdagen under andra veckan fick jag iallafall städa gynrumen och fylla på i rummen, det var första gången som jag gjorde det så ja det tog sin lilla tid. Men det var bra för då hade jag något att göra.
Mitt uppe i det långsamma igen fick jag häfta ihop lite papper och oj vad jag blev lycklig! :D Då hade jag åtminstone något att göra och tiden gick lite fortare även om jag bara fick häfta ihop lite papper.

Det första jag gör varje morgon är att jag går upp till personalrummet och laddar kaffekokaren och plockar ur diskmaskinen. Men det tar inte ens 20 minuter så efter det har klockan liksom bara varit åtta på morgonen och jag har inte haft något att göra efter det.

På torsdagen hände det lite grann iallafall för då kom varorna som L beställer varje tisdag. Så då hjälpte jag henne att packa upp de. På fredagen hade vår chef köpt frukost, så då fick jag fixa iordning den innan frukosten.

Den tredje veckan och nu den här sista veckan har varit jätterolig för då har jag haft att göra typ hela tiden, vilken skillnad. Tyvärr så gick min närmaste jobbarkompis som då är L hem förra tisdagen för hon kände sig lite krasslig. Hon hade inte Corona som tur var, men hon är rejält förkyld för hon har varit hemma i nästan en och en halv vecka. Hon kommer inte idag heller, så det är tråkigt när det är min sista dag idag. Så jag har varit utan henne under halva min jobbperiod kan man säga, det har varit tråkigt. Men det kanske har varit därför som jag har haft en del att göra, vilket har varit tur. Men jag har ju haft mina fina kollegor och min fina chef som har vägledigt mig under de här två sista veckorna när L varit sjuk.

Vad har jag fått göra då? Jag har laddat kaffekokaren varenda morgon som sagt, jag har plockat ur och satt igång diskmaskinen minst två gånger om dagen (så nu är jag rätt trött på diskmaskiner:-)) och gjort iordning i köket, det har varit standard för varje dag.
Förra veckan fick jag en pärm av min chef med massor av osorterade remiser i som jag skulle sortera, först efter år och sedan efter månad, och sedan sätta in i pärmen igen. Det skulle jag göra när jag inte hade något annat viktigare nere på mottagningen att göra. Den pärmen höll jag på med i en vecka, det var ett jobb som tog tid kan jag säga. Men det var lite roligt att sitta och pilla med det, det var ju tidskrävande också vilket var bra.

I veckan fick jag ett till pappersjobb av teamledaren på avdelningen. Det var att vika en hälsodekration och tillsammans med den lägga ner en bok om fosterdiagnostik i ett brev som de blivande mammorna skulle få. Så det höll jag också på med i nån dag eller två, det var roligt. Det sista nu har jag fått sitta och häfta ihop likadana papper som jag gjorde andra veckan, fast mycket fler, så ja, jag har haft att göra. Sen har jag även städat gynrummen en gång i veckan, packat upp varor, jag har även sorterat post som de får till mottagningen, jag har också hämtat post i brevlådan i entrén och vattnat blommorna.
Jag har fått lära mig hur man kopierar så det har jag fått göra en del i veckan, kopiera ut papper. Tro det eller ej, men det har faktiskt varit roligt.

I onsdags fick jag rengöra mikrovågsugnarna i köket, det var kanske inte så roligt jobb men det var ett jobb som fick tiden att gå och jag hade något att göra.

Igår satt jag och gjorde iordning plastmuggar igen med urinrör, en lapp att skriva på och vek informationslappar och la i plastmuggarna. Det höll jag på med jättelänge eftersom att de behövde många.
Patienterna får med sig sånna hem när de ska ta ett urinprov.
Jag kopierade även upp fler sånna informationslappar igår och klippte av pappret på mitten så att de blev två delar istället för ett A4 papper. Jag har ju svårt för att klippa men jag tänkte, nu ska jag försöka, och det gick faktiskt bra, på mitt egna lilla vis. Så det tog en stund, men då hade jag något att göra.
Igår fick jag också gå runt i allas barnmorskors rum och titta så att deras telefonnummer stämde överens med det telefonnumret som stod på min lapp som jag hade med mig.

Denna veckan har jag känt mig som en duracellkanin för jag har sprungit upp och ner och fram och tillbaka! :) (Där uppe ligger köket, min chefs kontor, ett konferensrum där jag har suttit med mina pappersarbeten och där nere ligger mottagningen).
Ni hör ju att jag har haft en del att göra de här senaste två veckorna, vilket jag har uppskattat så mycket. Jag har knappt suttit och stirrat en enda gång, vilket har varit väldigt skönt måste jag säga.

Nu ska det bli skönt att få lite ledigt igen. Nu ser jag fram emot min saftiga lön som jag får om några veckor! :-)

Tack min älskade CP-skada för att du lät mig klippa igår

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *