Testat LPG

I tisdags var jag på en såkallad LPG behandling. Om ni inte vet vad det är så är det en mekanisk djup bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen i kroppen. Det är ungefär som massage fast det är en maskin som masserar med små små stötar. Jag har aldrig hört talas om LPG behandling innan. 

Det var vår granne som började prata om detta i måndags när vi grillade marshmallows ute på kvällen. Hon jobbar nämligen med detta och gör behandlingar på vårt gym hemma. Vi pratade då lite om det och tyckte att det skulle vara intressant vad det skulle få för effekt för mig. Hon är där på tisdagar  bara och ni som har läst mitt inlägg om min sommar vet att jag har fullt upp! :-)

Så vi sa ”varför inte ta det imorgon?” så hon bokade in mig vid klockan sex på kvällen i tisdags. Det blev väldigt spontant och snabbt, men jag gillar ju det! ;-) 

I tisdags efter jobbet åkte vi tillsammans neråt eftersom att vi är grannar. Hon har ett eget litet rum på gymmet nere i källaren så det var svalt och skönt. Där nere fick hon hjälpa mig att byta om till en kroppsstrumpa och sen fick jag lägga mig på mage på en helt vanlig massagebrits. Jämte britsen var det en dator kan man säga (ni ser den på bilden nedan) som gick ut till en apparat. Den här apparaten körde hon över hela mig med långsamma rörelser. Hon började uppe vid axlarna och armarna och sen körde hon apparaten på hela kroppen ända ner till fötterna. Men efter halvägs fick jag vända på mig för jag tycker att det är jobbigt att ligga på mage för länge. Hon testade då även att köra lite på min mage, det killades lite! :)

Det går knappt att förklara hur det kändes men det kändes som små små stötar in i huden samtidigt som det kändes som massage. Det gjorde inte ont, absolut inte, det var bara skönt och lite annorlunda. 

När jag hade vänt mig om kunde vi prata lite också, det var trevligt! :) Jag har nämligen jättesvårt för att prata när jag ligger på mage. 

Hon sa att om jag känner någon skillnad så gör jag det direkt efteråt. Jag kände definitivt inget i benen eftersom att de var som två pinnar när min granne hjälpte mig av britsen efter behandlingen! :-) Men jag tyckte att jag kände mig lite mer avslappnad i armarna. 

Ja, det var coolt att prova LPG!

Har ni testat det?


Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *