Spahelg vid havet

Kortare variant

I lördags åkte jag och mamma till Varbergs kusthotell. Vi skulle spaa och övernatta där, bara vi två. Först började vi med en tripp i Varberg för att sedan åka ut till havs och hotellet. Sen blev det spa med allt vad det innebär. Det blev även lyx på rummet med hotellmorgonrock och Kava efter spat.
Lite senare blev det en jättefin middag på hotellets restaurang. Kvällen avslutades med tv-tittande i hotellsängen! Det var verkligen en mysig tripp!

Läs gärna om hela våran tripp
I födelsedagspresent fick jag av mamma att hon och jag skulle åka till Varbergs Kusthotell och ha en spadag där. Men vi skulle även sova över på hotellet. Det såg vi fram emot jättemycket. Mamma fick dessutom semester i fredags och jag var på Vavas fina begravning så vi båda tyckte att det skulle bli skönt att komma iväg. 

I lördags vid elva tiden på morgonen åkte vi till Varberg. Det var inte jättefint väder men det regnade inte heller så vi fick vara nöjda även om det inte var supervarmt. 

Vi började med att gå en sväng på stan i Varberg sedan åt vi på ett  hamburgerställe med jättegoda högrevsburgare och pommes frites. 

Sen åkte vi till hotellet. Det var så fint och det låg precis vid havet. Det var helt underbart att känna havsdoften igen. Det hade jag saknat. När vi hade lämnat väskorna på rummet gick vi ner till havet och tittade. Där nere låg en stuga som tillhörde spat. Vi gick in dit och kikade bara. Det var duschar och ett mysigt relaxrum bara. 

Vi gick in till resturangen efter en stund vid havet. Där inne skulle äta vår middag senare på kvällen. Men vi stannade vid baren och tog något att dricka. Jag drack en jättefräsch alkoholfri äppelmust. 

Vi fick vara vid spat mellan halv fem och halv sju. Så när klockan började närma sig så gick vi upp till rummet och gjorde iordning oss. Sen blev det spa med allt vad det innebär. Vi började med att duscha och rengöra håret med schampo. Efter det blev det pool, avkoppling i relaxingstolar, olika sorters av bastus, rygg- och nackdusch, fotbad och mycket annat. Vi fick också varsin necessär med olika produkter i, bland annat bodylotion och ansiktsmask. Vi avslutade med balsam i håret i omklädningsrummet, det var magiskt, håret blev så mjukt! 

Efter våra härliga spatimmar gick vi upp till rummet och la oss i hotellsängen med våra hotellmoronrockar, det var så härligt. Sen drack vi varsitt glas kava i våra morgonrockar, det var verkligen lyxigt. 

Vi hade bord vid halv åtta i restaurangen så efter en stund gjorde vi ordning oss och gick ner till restaurangen som låg i samma hus. Restaurangen var väldigt stor och fin. Det var buffé, sommarbuffé som de kallade det för. Det var lite allt möjligt, jag och mamma tog både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Till efterrätt tog jag jättegoda annansbitar och melonskivor eftersom att det är det bästa för min mage just nu. Men jag kunde inte låta bli så jag tog en mini muffins också som smakade äpple, så gott. Jag drack en sån god alkoholfri pärondricka. Vi hade verkligen en fin och god middag. 
Jag känner mig alltid extra fräsch och ren efter att jag har varit på spa, det är verkligen en härlig känsla!

Efter middagen satt vi i hotellsängen och tittade på tv ända tills ögonen slocknade! Det var verkligen en supermysig dag och kväll med mamma! 

På söndagmorgon åt vi en jättegod hotellfrukost innan vi checkade ut. Sen gick vi med min rullstol ända in till Varberg och tog en fika. Det var en jättefin och bred sträcka precis vid havet som började vid hotellet och som fortsatte ända in till centrum. 

Det var en jättemysig miniweekend med bara mamma! Lite egentid, det behöver man ibland! :) Bara vara, slappna av och äta gott med min älskade mamma, det är livet det! <3

Varbergs kusthotell
<3
Lyx! :)
Redo för middag
<3
Jag fick sånt fint och högt glas så att varje gång som jag skulle dricka fick jag ställa mig upp! :-) Lite roligt ändå! :)
Spahuset vid havet
Värt hotell <3
Promenad in till Varberg
Doppa fötterna i havet var kallt! :)
Hamburgarlunch i Varberg, när vi kom i lördags
Bookmark the permalink.

One Response to Spahelg vid havet

  1. Ia says:

    Vilka fina bilder och så mysiga stunder Annelie och du hade på Kurhotellet.
    Spa tycker jag är en stor del av livet🙏🏼
    Salus per aqua 🧖🏻‍♀️🧖🏻‍♀️

    Hälsa/ läkning genom vatten💦

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *