Storåshelg – Göteborgs Open

Förra helgen var jag och hälsade på på Storås (elevhemmet som jag bodde på när jag gick på Riksgymnasiet ”RG”). Wilma, min bästa kompis som gick i min klass går ett extra år så då var det kul att komma tillbaka och hälsa på henne och Storås gänget igen.
Det är mycket ny personal och det har rörts om i grytan på Storås. Egentligen skulle ingen ”ordinarie” personal som har hängt med i mina fyra år jobba så det var lite tråkigt tyckte jag. Men sen senare i veckan var någon sjuk tydligen så då skulle min förra kontaktperson hoppa in på lördag morgon och en annan av ”min” personal på söndagmorgon så det skulle bli roligt.

Mamma skjutsade ner mig på fredag eftermiddag/kväll vilket var så gulligt av henne, och hon skulle även hämta mig på söndagen.
Det var lite märkligt att komma tillbaka till Storås, fast ändå inte. Det var härligt att få träffa Wilma igen. Mamma stod och pratade med oss en stund innan hon fick vända igen. Jag och Wilma hängde i hennes lägenhet hela kvällen, det var skönt eftersom vi båda var trötta. Jag hade med mig fylld falukorv med ris som jag åt där nere hos henne.
Jag hade med mig en liten julklapp till Wilma eftersom att det snart är jul och det passade ju bra att lämna den när jag var där. Jag hade tänkt att hon skulle öppna den på julafton men hon ville öppna den där och då, men det var bara roligt att vara med när hon öppnade.
Jag vet att Wilma har velat gå på massage länge för det har hon aldrig gjort och jag älskar ju massage så jag gav henne ett presentkort på Göteborg Masage & Rehab. Jag hade lagt presentkortet i en plåtburk med julmönster på och när hon fick bort pappret blev hon jätteglad för plåtburken, hahaha, och jag skrattade så, jag bara ”men titta i, du tror väll inte att jag har gett dig en plåtburk i julklapp, hahaha!”
Och oj vad glad hon blev när hon såg vad det var, hon blev så glad, hon sa ”du skojar” flera gånger, hihi, hon trodde inte att det var sant.
Vi satt typ där i 45 minuter och hon påpekade i 45 minuter om hur tacksam och glad hon var för massagepresentkortet. Det var så roligt för mig att hon blev så himla glad, då blev jag glad med.
Sedan satte vi oss i hennes säng och tittade på serien Tunna Blå Linjen på SVT play.

Lyxigt!

På lördagen var det Göteborgs Open som RG deltar i varje år och som elever brukar vara med i. Det är ett stort engagemang där människor med olika fysiska funktionshinder tävlar i olika grenar kort sagt, från hela landet, det är jättestort. Det som är bra med Göteborg Open är att man tävlar enbart mot sig själv. Jag har varit med två gånger när jag fick på RG och då tävlade jag i 60 meter. Man kan gå/springa, rulla, köra permobil eller tävla i racerunning. Då kör man en gång på tid och sen andra gången så ska man komma så nära den första tiden som möjligt. Wilma skulle köra den grenen i Rullen. Så det skulle bli roligt att följa med på det, denna gång som åskådare och heja klack! :-)
Vi skulle åka redan vid 11 så vi gick och la oss tidigt för vi skulle upp tidigt.
Jag sov på en madrass på Wilmas golv också låg vi och snackade innan vi somnade, det var mysigt.

På morgonen gick vi upp och åt frukost och jag träffade gammal personal och ny personal, det var roligt. Vi åt frukost och gjorde ordning oss och vid 11-tiden gick jag, Wilma, My och två personal till spårvagnen. Det var konstigt att komma till Angereds Centrum igen och åka spårvagn, det var längesedan kändes det som.
Göteborgs Open äger rum i Kviberg, i deras stora Arena. Men innan vi gick dit åt vi lunch på pizzerian i närheten. Där var en ny RG elev som också bor på Storås som jag fick hälsa på.
Det var gott med pizza och snälla Wilma bjöd mig.

Efter pizzan gick vi till arenan och det såg exakt ut som det brukar göra där inne, fullt med folk och tävlingsgrenar. RG har en monter där, och där var lite elever och personal från både skolan och Storås, det var jättekul att träffa de igen och stå och prata.
Wilma skulle tävla vid halv tre tiden så när det började närma sig satte vi oss vid grenen och tittade. Först tävlade de som gick, sen rulle och elrulle och sen de med racerunning till sist så det tog en liten stund. Men Wilma var så duktig och det var så roligt att titta på henne. När hon hade kört färdigt var det lång väntan till nästa omgång. Men Göteborgs Open är så mycket mer än bara tävlandet, det är socialt också och jag pratade mycket med de som var där av Storås personalen och med de andra, det var roligt.
Sen körde Wilma sin sista gång och sen var det bara att vänta på prisutdelningen, vilket brukar ta ett tag. Men det blev ingen prisutdelning, det tog för långt tid så den skulle äga rum dagen efter istället. Men det var rätt skönt att åka hem då eftersom att vi var så trötta.
Dagen efter fick Wilma reda på att hon vann silvermedalj! :D

När vi kom hem var vi jättetrötta så vi chillade hos Wilma, jag var tvungen att lägga mig och vila lite. Sen tog jag en dusch faktisk, det var skönt. Gulliga Wilma hade köpt brieost till mig och Briska som vi satt och åt sedan, det var en perfekt middag efter en lång dag, lite mysigt småplock. Sen drog vi ännu ett avsnitt av Tunns Blå Linjen.
Jeanette jobbade natt och två till så sen gick vi upp efter överlämningen för att sitta uppe och snacka, men hon och den andra ordinarie personalen var tyvärr inte där och de kom inte heller, de var väll upptagna. Men My och en till elev var där uppe så vi satt och pratade med de istället.
Vi orkade dock inte så länge för vi var så trötta efter dagen så vi gick och la oss.
Wilma och jag låg och snackade lite längre i lördagskväll innan vi släckte lampan eftersom att vi inte hade några måsten på söndagen.

Wilma fixade myset, så tacksam!
Jag var lite trött när vi kom hem, hahaha! :D

På söndagen ställde vi ingen klocka, det var skönt! Wilma vaknade före mig, men jag vaknade klockan 10, men vi var inte så sugna på att gå upp så vi låg kvar länge, så härligt, det är det bästa med helgerna när man inte har något planerat.
Våra magar kurade för mycket sedan så då var vi tvungna att ta oss upp! :-) Vi åt en god frukost tillsammans med en ny personal. Hon var rätt ung och så trevlig så det var så härligt att sitta där uppe och prata vi tre, det kan jag verkligen sakna med Storås, det här sociala, att bara sitta och prata om allt möjligt.

Sen gick vi över till andra huset för jag ville prata lite mer med han som jobbade, en ordinarie personal, innan han skulle sluta. Och när vi kom dit var han påväg att åka så det var tur att jag hann säga hejdå.
My, en annan ny elev och en ny personal var där uppe också, sen hade vi lite slut på ideér på vad vi skulle göra men det slutade med att vi spelade Yatzy allihop, det var roligt!
Efter en omgång Yatzy gick Wilma och jag över till henne, hennes rumskamrat hade kommit så vi pratade lite med honom och hans mamma, sen drog vi ett till avsnitt! :-)
Dagen går fort när man sover så länge så klockan var redan närmare fem när vi hade tittat klart. Mamma kom och hämtade mig vid fem-tiden så det passade bra så det inte skulle bli försent.

Vilken mysig helg det blev och så roligt att komma tillbaka till Storås igen, det kändes inte så konstigt som jag trodde faktiskt. Däremot kändes det konstigt att åka hem sen till sitt eget hem och till sitt nya liv. Det kändes som att jag skulle till skolan på måndagen, och som tur var ju det inte sant! :-)

Tack ännu en gång Wilma för en sån mysig och rolig helg! <3Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *