Strosar runt i Göteborg

Som ni läste i mitt förra inlägg så har pappa och Jenny köpt en lägenhet i Göteborg. Jag var där för ett litet tag sen, bara under söndagen. Då var jag där för första gången. Jag har ju sett bilder på lägenheten men det var såklart roligt att se den i verkligheten. Den var väldigt fin och fräsch.
Men denna helgen som var skulle jag få sova där för första gången.
Marko och mamma körde mig till Göteborg på lördagen också mötte pappa upp mig. När vi hade ätit lite lunch med Jenny och grabbarna i lägenheten så skulle jag och pappa få lite egentid, äntligen, det var längesedan som vi hade egentid, så det skulle bli mysigt.

Vi skulle nämligen gå en promenad i Göteborg, strosa runt som vi kallar det! Vi stack ut direkt efter lunchen. Det var skönt väder ute också, så det var jättehärligt. Vi var ute i nästan tre timmar! :0 Det hade vi verkligen inte planerat, men det var så underbart att bara strosa runt och ha den egentiden. Vi gick bara där och pratade, strosade runt gata efter gata och pratade om allt möjligt, det var underbart. Pappa berättade även lite om olika byggnader, restauranger och så, det var intressant. Jag älskar att strosa i Göteborg, det är alltid liv och rörelse och något nytt att se. Vart vi än gick och tittade så såg vi alltid en eller flera restauranger, en pub, ett café eller en bar, det var helt otroligt. Det var gata efter gata med restauranger, jag trodde nästan inte mina ögon, jag trodde inte att det fanns så mycket restauranger i stan! Vissa restauranger som såg lite annorlunda ut tittade vi även in i, det var spännande.

När vi hade gått en bit kom vi till fiskekyrkan, jag har aldrig varit inne i den så där gick vi in. Den var en mäktig och fin byggnad. Det var fint där inne också, det luktade mycket fisk! :) Efter vårt lilla kik där inne gick vi till ett jättemysigt café som låg i närheten och som hette Språkcafeét. Där satte vi oss och delade på en så god chokladtårta och tog varsin kaffe till, det var mysigt.
Ja sen strosade vi vidare. Efter en stund gick vi till ett jättecoolt ställe och tog varsin dricka. Vi satt liksom som i ett stort växthus kan man säga, det var fullt med folk, ljudvolymen var hög och det var högt i tak, det var ett speciellt ställe men det var trevligt, roligt med något annorlunda tycker jag.

Innan vi gick hem gick vi igenom Haga. Jag har aldrig varit i Haga innan. Det var så himla mysigt. Det kändes som man var utomlands. Det var en ganska smalväg med kullersten, små charmiga gatulampor, små mysiga affärer, cafeér och restauranger på varsin sida av vägen och människor överallt. Det var så mysigt och så charmigt!

Och i lördags såg vi bara en liten liten del av Göteborg, tänk då vilken stor stad det är…helt otroligt!

Efter vårt underbara stross gick vi tillbaka till lägenheten och då var klockan redan halv sex. När Jenny och killarna kom hem åt vi middag tillsammans lite senare. Jag och pappa berättade om vår härliga stund och killarna och Jenny berättade om hur de hade haft det. Det var mysigt att vara i lägenheten när ljus blev till mörker.

När killarna hade somnat, skickade jag iväg Jenny och pappa så att de fick lite egentid! :) De gick bara en gata ner så det skulle gå superfort om de skulle behövt komma. Pappa och Jenny fixade lite snacks till mig och dricka. Lite kex, brieost, korv och oliver som jag gillar bland annat. Så gulligt av de tycker jag! Så satt jag där och bloggade om läkarbesöket och bara hade det gött, passade killarna också såklart som låg och sov :) . Det var faktist mysigt att sitta där själv och blogga och fika lite på snackset.

På söndagen innan de körde mig till Storås så gick vi också en sväng på stan fast denna gången med hela familjen, det var också mysigt trots att det var lite sämre väder och att jag var lite tröttare i benen. Vi åt våfflor bland annat vid en jättefin utsiktsplats.

Den helgen var verkligen helt underbar, bästa helgen på länge, och jag älskar att jag fick den underbara egentiden och strasset med pappa, det behövde vi verkligen! :) <3

Fiskekyrkan
Fika på språkcaféet
Egentid i lägenheten! :)
Bookmark the permalink.

One Response to Strosar runt i Göteborg

  1. Mormor says:

    Vilken mysig pappa och dotter lördag!👍😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *