Svar från salivprov

När jag gjorde min gastroskopi för några veckor sedan så berättade jag ju att de tog även ett salivprov på mig samtidigt. Svaret skulle ta några veckor så nu har jag fått svar från det. Jag har en liten inflamation i matstrupen som orsakas av syra från magsäcken, det är därför som jag har haft ont i överdelen av bröstkorgen och att det känns ansträngt där när jag har magkatarr. Det kändes skönt att få svar på det och det känns ändå bra att det visade något iallafall (gastroskopin visade ju inget), för då kan man göra något åt saken. Det är ju det som jag har varit så frustrerad över typ hela hösten och halva våren här att sjukvården inte har vetat varför jag mått som jag mått, och då kan de ju inte veta vad de ska hjälpa mig med. Så nu var det ändå skönt att något test visar på något.

Jag äter ju mina magtabletter mot magkatarren, nu äter jag 40mg en tablett varje kväll. Men nu ska jag öka upp milligrammen, jag är lite osäker på hur mycket jag ska öka med men det får jag utskrivet. Man kan tydligen ta uppemot 80mg. Så vi får se, får hoppas att det hjälper!

Förra torsdagen fick jag även utskriven droppar för min lilla förstoppning. Ni vet ju att jag mådde så dåligt av mitt laxermedel så jag fick droppar istället, så det var ju bra De var mycket lättare att få i sig, så det var skönt. De var väldigt effektiva, jag säger bara så sen får ni räkna ut resten själva…! :-) Jag ska ta de precis innan jag ska gå och lägga mig men första dagen tog jag de på eftermiddagen och det ska jag inte göra om kan jag säga, det blev panik på natten om man säger så. Då fick jag larma också fick nattpersonalen komma och ta av mig nattortoserna fort som ögat, haha! :) Så nu har jag lärt mig av mitt misstag och tar mina 10 droppar innan det är dax att sova! :)

Jag ska ta de i två veckor, och jag har tagit de en vecka nu. Så nästa torsdag ska jag och mamma kontakta urologen för hon ville ha en liten utvärdering av det. Får vi se vad hon säger sen. Det urologen ska undersöka nu är om min förstoppning hänger ihop med mitt läckage.

Men det är skönt att inte vara förstoppad längre iallafall!

Idag får jag påsklov, vilket ska bli så skönt och välbehövligt. Jag ser fram emot att vara hemma i över en vecka!

Mina droppar
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *