Tisdagens första idrott

I tisdags var min första tisdag här på RG. Först började vi med IT-utbildning som vi har på fredagmornar också. Fast på tisdagar är den extra lång, då är den två timmar! halv nio till halv elva. Efter den lektionen kändes det som att halva dagen hade gått fast vi hade bara haft en lektion. Vi hade genomgång ganska länge, sen fick vi en uppgift att lösa en rebus tillsammans på varsin dator, fast vi fick inte prata med varandra utan vi fick bara använda vårt gemensamma dokument och hattprogrammet Hangout att kommunicera med. Jag hade t.ex en bild på en tårta och de andra på andra grejer också skulle det tillsammans bli en rebus. Det var så svårt, vi försökte och försökte och klurade och satte ihop bilder med ord, men vi lyckades inte. Efter typ en timma så sa vår lärare att det är på engelska, och då blev vi lite trötta på honom..hihi! Så vi försökte lite till men tillslut fick vi köra den gemensamt med vår lärare och då löste vi den, den var lite svår och långsökt :). Den var svår men med lite logistik så löste vi den tillsammans. Sen var vi rätt trötta i skallen. Men som tur var fick vi ta två 10minuters raster på den lektionen. Vi brukar oftast  få 5-10 minuters paus varje lektion, även om de inte är så långa. Lufta hjärnan lite!

Sen hade vi engelska och då fortsatte jag att jobba med att svara på frågor och leta upp fakta. Sen på kvällen blev jag klar med uppgiften och lämnade in den, det var skönt! Efter lunch hade vi svenska och nu jobbar vi med olika gangre.

Sist på dagen hade vi idrott, jag var inte med förra tisdagen när de andra hade idrott så det skulle bli kul. Vi träffades först i en teorisal med vår idrottslärare och en till idrottslärare, så de gick bara igenom lite om kurserna och vad vi ska göra under terminen. Man kan ju om man vill välja till idrott i tvåan, så vissa tvåor har idrott med oss också. Efter teorin gick vi ner och lekte lekar, först lekte vi spökboll då man ska försöka träffa motståndarlaget med en boll och om den blir träffad får den gå över till andra sidan/andra laget, mitt lag vann! :) Assistenterna var med också, det var kul! Medans vi körde det så tog min idrottslärare oss en och en ur ettan och pratade om idrotten och så, vad man kan och inte kan osv. Efter det lekte vi tre olika lekar och var i lag, jag var med en som gick i tvåan, vi var bara två stycken i vårt lag. Så en gren var att man skulle få in en boll i ett mål och varje gång man fick det så fick man poäng, sen skulle man springa eller köra slalom och på den sista stationen skulle man ta en boll från andra sidan väggen till den andra sidan och varje gång bollen nuddade väggen fick laget poäng. Sen räknade vår idrottsläte ut resultatet, men vi vann inte tyvärr! Vi fick vinna på   spökbollen i vårt lag istället.

Sen var idrotten slut och en trött Alice men glad åkte hem! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *