Underbar weekend på Råå

Jag har haft en helt underbar helg. I fredags åkte jag med pappa och familjen till Råå i Helsingborg och hälsade på Jon och Ia. Det var så fantastiskt väder när vi kom ner så vi la oss på stranden direkt. Ia och Jon hade både fixat mat och fika till oss. Det var underbart att bada i havet. Efter ett par timmar så gick vi och checkade in på campingen precis bredvid stranden. Vi bodde nämligen i en stuga där på campingen. Så vi gjorde oss iordning där. Sen tog vi bilen till resturang Ankaret som låg vid hamnen där vi mötte upp Ia och Jon. Vi fick sitta i ett uterum där kan vi kalla det. Jag beställde in lax med romsås och färskpotatis. Laxen var så god, lite knaprig på utsidan, mjuk inuti och varenda tugga smakade lika mycket, det var nog den bästa laxen jag ätit någonsin! Och godaste. Ia och Jon har en segelbåt i hamnen. Så efter maten gick vi dit och tog en kaffe. Det var underbart. Jag fick provliga deras säng. Först kunde man sitta ute, där vi satt (det kallas för sittbrunnen) så hade de ett litet mysigt bord där och så. Sen när man klev in i båten kom man till salongen som det kalas. Där hade de ett mini kök, två soffor vid kanterna och massor av grejor. Sen var det en mysig sängkammare lägst bak som kallas för förpiken på båtspråk. Jag fick vila lite där för jag var lite trött, men det var så mysigt. Det var lite svårt att komma i och ur båten bara men Jon hjälpte mig. Att vara i båten kunde vara lite vingligt ibland för mig, men det gick bra. Sen frågade Ia och Jon mig om jag ville sova i båten med de natten mellan lördag och söndag, och såklart ville jag det, jag blev så glad när de frågade mig. Senare åkte vi till stugan och la oss.

Dagen därpå åt vi god frukost i stugan. Sen gick vi en promenad på Råå. Vi skulle nämligen åka båten över till Danmark med Ia och Jon. Så vi gick där och fördrev tiden. Det var inte så strålande fint som i fredags så vi tyckte att det var perfekt med en liten båttur. När kidsen somnade i vagnen tog vi en fika på ett mysigt ute cafe jag, pappa och Jenny. Sen mötte vi upp Ia och Jon och tog en buss till båten. Båten tog bara ca 20 minuter till Helsingör från Helsingborg, och när man går i deras lilla butik så går det ännu fortare. Det var så mysigt i Helsingör, vi gick där och strosade bara. Sen innan vi åkte hem åt vi en lunch. När vi kom hem gick vi hem till Ia och Jon och tittade på fotboll, fast jag la mig i deras sköna säng och vilade lite.

Lite senare åkte pappa, Jenny och kidsen och åt middag och jag stannade kvar med Ia och Jon i deras lägenhet för vi skulle ju sova i båten. När vi var klara i lägenheten åkte vi och åt middag på den restaurangen som vi var på kvällen innan. Vi fick sitta ute och äta eftersom att det var bara vi tre denna gången. Det hade spruckit upp också, så det blev en underbar kväll med klarblå himmel och sol. Det höll på att bli en favorit i repris :-), men det fick bli wienerschnitzel istället, den var också jättegod. Så vi satt där och pratade och åt gott i kvällssolen. Efter maten gick Jon till båten och jag och Ia tog en kvällspromenad i kvällssolen vid hamnen, det var så mysigt.

När vi kom till båten var det lite go musik på i bakgrunden och Jon hade fixat jättegott te till mig, ostar med kex, choklad och jordgubbar till oss tre. Så jag och Ia satte oss där framme i båten och allt var uppdukat emellan oss, så lyxigt. Vi hann och se de sista vackra solstrålarna emellan båtmasterna innan den gick ner, det var så vackert. Så satt vi där hela kväden och pratade om livet, åt och skrattade. Det var så härligt. Ia och Jon är så härliga, man skrattar alltid med de. Så härligt att vara på havet också. Jag verkligen njöt av den kvällen! Det är inte ofta som jag fått egentid med de, så det var en supermysig kväll. Vi satt uppe till elva. Sen gjorde vi iordning oss för natten och jag borstade tänderna i båten. Sen Ia jag och la oss i förpiken och somnade så gott.

När vi vaknade tillsammans efter en god sömn var det lite kalare och molnigare ute. Vi gick upp  och gjorde ordning oss på en toa efter bryggan. När vi kom tillbaka hade Jon tagit in bordet i båten och fixat frukost. Det var mysigt att sitta inne i båten också. Vi åt mackor, te, yoghurt med müsli och jordgubbar i och lite ostar från kvällen innan, det var supergott. Vi sov länge också så vi åt inte frukost förrän halv elva elva. Sen klockan halv ett skulle vi möta upp pappa och familjen på en restaurang som heter ”Trivas på Råå”. Sen lite senare gick vi till restaurangen. De hade en mysig innergård som vi satt i och åt. Sen var det dags för oss att dra till Ölmanäs, så då sa vi hejdå till Ia och Jon. Så ungefär två timmar i bilen hade vi framför oss.

Det var sån mysig och rolig helg, tack Ia och Hjon för helgen och för den mysiga kvällen och egentiden med er i båten!

Båtselfie! Mys! <3

Kvällsmys på havet!

Solnedgången i lördags från båten! Helt fantastiskt! <3

God mat, kvällssol, underbar utsikt, havsdoft och gott sällskap med Ia och Jon.

Kvällspromenad i solen!

Godnatt från båten

Godmorgon från båten

Frukost i båten :-)

Vilar benen på ett cafe medans kissen sover gott.

Danmark

Göttar i Ias och Jons säng efter en tur i Danmark

Frukost i stugan

Promenad till båten efter mätta magar

Båten med familjen

Solnedgången i fredags

Framme

Bookmark the permalink.

3 Responses to Underbar weekend på Råå

 1. Mormor says:

  Rena lyxhelgen! Ser helt fantastiskt ut☺😍

 2. Ia says:

  Du kan då verkligen sätta ord på vad du upplever. Så trevligt berättat🌟
  Tack själv för att vi fick hänga med dig så mycket,njöt av varje sekund.😍⛵️💙💛🧡

 3. Gustaf says:

  Det var underbart att läsa om din resa Alice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *