Utprovning av ny Elon

Jag ska få en ny elrullstol, en ny Elon. Den jag har nu är mer för utemiljö, eftersom att jag fick en sån var för att då använde jag mest Elon ute men nu använder jag den mycket mer inomhus och den är inte anpassad för det. Fotstöden kommer nämligen före mig istället för att jag kommer förre de när jag kör, så de har ju åkt av några gånger för att jag har råkat kört i i ett par saker…! :-) Vi räknade ut att jag fick den när jag gick i fyran, så det var ju ett bra tag sedan, så det är dax för en ny nu. Dessutom är Elon min första elrullstol jag haft, vad det nu har med det att göra, det vet jag inte själv! :-) Jag fick alltså en tid i Borås på hjälpmedelscentralen i torsdags. Jag och min arbetsterapeut från Rg åkte till Borås med Bossbussen tillsammans eftersom att jag hade med mig Elon. Jag trodde att hjälpmedelscentralen låg i Borås, för det gjorde den förra gången jag var där, men de hade tydligen flyttat till Viared sen två år tillbaka, ännu mer tror jag, vilket jag inte hade en amning om.
Jag och mamma kom överens om att hon inte behövde vara med eftersom att det är jag som ska ha en ellrulstol och sitta i den och inte hon, så vi bestämde oss för att hon inte behövde vara med. Men när jag hörde att det låg i Viared skrev jag till mamma ”hjälpmedelcentralen ligger i Viared, så snart är jag nära dig :)”

Iallafall så kom vi dit och träffade Maria, min andra arbetsterapeut i Borås. Det var en jättefin byggnad och det var en väldigt ljus och fräsch hjälpmedelscentral. En person som jobbar där skulle följa med oss, och det var samma parson som hjälpte mig med att hitta Elon för ett par år sedan. Vi fyra gick in i ett rum och satte oss, där stod en test elrullstol, en sån som jag ska få och skulle testa. Det är en F5, vet inte om det säger er något. Men det finns också en elrullstol som heter F3, och F5 och F3 har många i skolan, så jag ser ju sånna dagligen. Skillnaden på modell F3 och modell F5 är att F5 är smidig men samtidigt bättre att köra utomhus än vad F3 är, så det var nog därför som jag fick just den modellen. Så det ska både vara smidigare ute och inne, så det var ju bra.

Helt plötsligt knakade det på dörren också öppnar en och säger ”här kommer en mamma”, och där stod min mamma. Hon skrev inte att hon skulle komma så jag blev överraskad, men glad för jag har inte träffat henne på en vecka. Så hon satte väll sig ner också fortsatte vi att prata. Efter sneglande och längtan efter att få prova elrullstolen så fick jag sätta mig. Det var en väldigt skön tygdyna, den var så skön som den ser ut när man ser de på skolan åka runt i sina elrullstolar. Den är helt annorlunda än min. Man sätter på den annorlunda, farten är helt annorlunda än på Elon….ja hela stolen skiljer sig helt från Elon. Det finns en display där man gör alla olika finesser på stolen och kör osv tillskillnad från Elon där det bara är knappar och en joystick. På den displayen ser man dessutom vad klockan är, och det har jag saknat på min Elon, så jag har tjuvkikat på Wilmas display ibland! :)
Sen bakom displayen och joysticken finns ett par knappar. På Elon kan man bara höja och sänka hela stolen, alltså bara framåt och bakåt. Men på den här stolen som jag ska få (precis som på alla andras i skolan som jag sett) så kan man göra massor av saker, som till exempel höja upp stolen högt upp och även köra där uppe, vilket är bra om man ska nå något högt upp eller om man måste vara lång satt säga. Man kan luta ryggstödet jättemycket bakåt, mer än Elon, så man kan bokstavligen talat ligga ner, man kan också ta ryggstödet framåt. Sen kan man ta fotstöden framåt och bakåt så att fotstödet/fötterna är jättelångt upp, i normalt läge eller långt bak. De här sakerna kan man göra samtidigt så man kan typ ligga raklång i sin elrullstol, så sen kan jag och Wilma vila tillsammans när jag får min nya Elon, så gött! :-) Det är så skönt att jag kan ändra min nya Elon så mycket. Jag kommer även få ett nackstöd så då kan jag götta mig rejält! :-) Tänk sen när det blir sol ute, ligga och sola i den, åh jag längtar!

Jag fick prova att köra först lite inomhus och sen utomhus. Jag fick köra upp för några provbackar utomhus, både upp och ner. Jag fick också köra upp och ner från trottoarkanter som de hade gjort för att ha någonting att öva på. Också körade jag runt byggnaden och sen tillbaka in igen. Den är lite ovan att köra eftersom att de små hjulen sitter där bak till skillnad från Elon där de stora hjulen sitter där bak och de små där fram. Så det var lite läskigt att köra, men jag vänjer mig nog ganska fort.
När vi kom in avslutade vi med det roliga, att välja färg. Det är inte på själva stolen för den är svart, utan det är på de små detaljerna på sidorna som man kan välja färg på, runt hjulen osv. Det fanns massor utav olika färger, men jag valde orange eftersom att svart och orange passar så himla bra ihop tycker jag, så det blir coolt! Det kommer ungefär att ta fyra veckor innan jag får den. Jag längtar redan! :-)

Sen körde Carina tillbaka mig till Storås. Det är skönt att den är beställd nu, det blir härligt att få den när det närmar sig vår! Självklart kommer jag att lägga ut mer bilder när jag har fått den, då kommer ni förstå mer vad jag menar med bla färg och display och så.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *