Dregelplåster? Botox?

I fredags hade jag läkarbesök i Borås klockan nio, så i torsdags åkte jag taxi hem för jag hade såklart tagit ledigt i fredags. Manna följde med mig på läkarbesöket på Habilitering. Jag var lite orolig för att vi inte skulle få ut något av läkarbesöket, för om ni kommer ihåg så var både jag och mamma lite frustrerade när vi kom hem från förra årets läkarbesök (som jag skrev om i ett inlägg) eftersom att min läkare inte förstod oss så bra, och vi förstod inte henne så bra, så vi fick inte ut något av det läkarbesöket egentligen, det kändes meningslöst. Hon kunde inte svenska så bra nämligen. Jag var därför rädd att det skulle bli samma sak denna gången.

Men vi fick ut jättemycket ur fredagens läkebesök, så det kändes jättebra. Hon kunde bättre svenska och vi förstod varandra mycket bättre i år. Vi pratade om hur jag kände i min botoxfot och om den har vridit sig inåt igen, men det har den inte gjort som tur är.
Sen sa hon att hon och Maria (min sjukgymnast) har pratat om att jag ska få botox i baksida lår, det har hon inte pratat med mig om innan så jag blev lite chockad när läkaren sa det. Men eftersom att jag är så stel i benen och att jag inte kan sträcka ut de helt, alltså mina knän, så sa hon att det kan vara bra för att få de att slappna av mer. Jag ska få en remis till ortopeden i november så ska vi diskutera det mer. Då kommer även läkarn som gjorde botox i min vänster fot vara med, eftersom att han även gör botox i benen. Hon sa även att man kan gipsa efteråt, men det är lite olika, det får läkarn bestämma sa hon. Men jag undrar hur man gipsar baksida lår? Måste jag ha gips uppifrån och ner då? Hoppas inte det. Men det ska bli intressant i november att diskutera det.

När vi ändå diskuterade botox sa jag att jag vill gärna testa botox i armarna, speciellt vänster arm. Den har nämligen blivit mycket stelare och gör fler ofrivilliga rörelser tycker, den lever sitt eget lilla liv :) . Hon sa att hon skulle skriva upp det och att det isåfall blir i Göteborg på Bräke där jag fick botox som liten. Han som är här i Borås han är nämligen bara specialiserad på ben och fötter. Det skulle bli skönt om vänster arm kunde bli lite mjukare, så den slipper att stå rakt ut som en lyxstolpe när jag kramar folk, haha :-).

Sen nämnde hon också att det finns dregelplåster, ja ni läste rätt, dregelplåster. Det är ett plåster som ska minska dreglandet. Det låter helt sjukt, jag vet. Jag har ALDRIG hört talas om det. Det är ett plåster som man sätter på kroppen som ska minska dreglet, och det går att sätta det var som helst på kroppen också, vilket känns ännu konstigare. Man byter det vart tredje dag. Hon askulle kolla med sin kollega och höra av sig när hon har gjort det, för hon hade inte så bra koll på hur det fungerade. Men jag tycker att det verkligen är värt att testa, för jag tycker att det där med dreglet är lite jobbigt ibland. Så det vore ju fantastiskt om det fungerade.
Mamma sa att då kan vi ju sätta det framför munnen, hahaha, och när vi berättade om dregelplåstret för mormor så sa hon exakt samma sak…haha! :D Jag orkar inte med min familj ibland, de är för underbara! :) <3

Sen sa jag att jag går varje dag i skolan, jag ställer Elof i ett rum mad andra rullstolar också går jag i skolan hela dagarna tills jag ska åka hem. Men min läkare sa att jag skulle börja använda den mer i skolan, för att spara kraft och energi till skolarbetet istället, eftersom att tvåan är tuffare än ettan blandannat. Slå nu har vi kommit fram till att jag ska gå varannan dag och åka Elof i skolan varannan dag. Det känns som en bra plan tycker jag.

Sen lyssnade hon på mitt hjärta, hon lyfte upp min tröja också sa hon ”liten mage”, haha det var söt och roligt att hon sa så tycker jag, så skrattade vi lite! :)

Diet var ett bra läkarbesök tycker jag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *