Klar med Matte 1b!

Jag läser matte 1b på gymnasiet, och den går ut över två år. Men jag har svårt för matte och dessutom har jag varit borta mycket i ettan pågrund av sjukdom och så. Jag har därför fått förlänga kursen in på trean.
Men igår gjorde jag min sista mattelektion på gymnasiet! :D Igår var den dagen då jag blev färdig med hela mattekursen! Jag är så himla glad och stolt över mig själv över hur mycket jag faktiskt har slitit och kämpat med den där matten i hela min skolgång. Jag är så lycklig över att jag nu kan släppa matten och gå vidare. Det är nästan overkligt tycker jag att jag inte kommer att ha någon mer matte på hela gymnasiet.

I låg-och mellanstadiet hade jag matteundervisning i en liten grupp med några andra från min klass. Sen i högstadiet hade jag enskild undervisning med en lärare, sen slutade tyvärr hon. Då fick jag fortsatt enskild undervisning med en annan mattelärare som verkligen var så bra. Hon förklarade så bra och hon hjälpte verkligen mig. Hon skrev bara på tavlan när hon undervisade mig, så jag behövde inte läsa i någon liten bok eller skriva. Utan hon hade enbart mattelektionerna och proven på tavlan, vilket jag tyckte var så bra. Det var stort och bra och vi kunde diskutera tillsammans och göra uträkningarna på den stora tavlan. Det kändes heller inte så pressat och stressigt när jag hade prov, för det kändes som en helt vanlig mattelektion vilket lugnade mig.

Det var tack vare henne som jag fick godkänt i slutet av nian, jag är så tacksam över att jag fick enskild undervisning i matten med en sån bra mattelärare. Det hjälpe mig så mycket.

I gymnasiet har jag haft en och samma assistent som kan matte. Hon är jätteduktig. Så det har känt som jag har haft en privatlärare även i gymnasiet. Det har varit så skönt och vi har haft lärorika och roliga mattelektioner ihop. Min lärare i matte har också verkligen varit superbra. Jag kommer inte att sakna själva matten men jag kommer att sakna att vara på mattelektionerna med de. De har gjort det roligt att gå på mattelektionerna.

Jag har haft matte på onsdagsmornar och sista lektionen på torsdag eftermiddagar, så nu när de försvinner börjar jag inte förrän klockan 10:30 på onsdagar och på torsdagar slutar jag 12:55. Det ska verkligen bli så skönt. Jag slutade 14:20 på torsdagar när jag hade matte och det tyckte jag var tidigt, nu får jag gå hem ännu tidigare! :)

Jag firar detta med att åka hem inför jullov! :-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *