Besök i Halmstad

Nu är veckan snart slut men det är med två mysiga veckor som jag åker här ifrån med. 

I tisdags kom mormor och morfar hit. De skulle sova över så det skulle bli mysigt. Det skulle tyvärr inte bli så bra väder enligt prognosen (vi har tittat på prognosen hela tiden här nere! :-)) men det blev faktiskt bättre än vad de sa. Det var sol och moln, så det fick vi vara nöjda med. Det var dessutom varmt så när mormor och morfar kom så började vi med ett dopp i havet, jag, mormor, mamma och Elliot. Det var härligt att svalka av sig lite. 

Vi tog en liten promenad efter lunchen för att visa denna mysiga stugby. Vi gick till restaurang Japan och golfbanan också för att visa de det stället. 

När vi kom hem igen kom ovädret med regn och åska. Men då satt vi inne och tog kaffe och kaka. Mamma hade gjort en otroligt god efterrätt. Det var en digistivkaka med diam, grädde och jordgubbar, det var den godaste kakan/tårtan som jag har ätit på länge! Den kan jag verkligen rekommendera. 

Medans regnet smattrande på rutan lärde jag mormor och morfar att spela SkiBo. Det var jätteroligt och mysigt att sitta inne allihopa och spela när det regnade ute. 

Framåt kvällen sprack det faktiskt upp och till och med blev lite sol igen. Det är det bästa med kusten att det aldrig är kört om det börjar regna! ;)

Då satte vi oss uppe på terassen och myste. Mormor och morfar hade med sig ost- och chark som vi skulle äta. Vi bestämde faktiskt oss för att ta upp ostbrickan och sitta där uppe och äta. Jag har lite svårt att äta där uppe eftersom att det är ett så lågt bord men vi löste det genom att ta ett högre bord till mig så jag också kunde äta där uppe. 

Det var väldigt lyxigt att äta ost- och chark medans man samtidigt tittade ut över havet. Det var dessutom så gott, som det alltid är med ost- och chark! :-) 

Sen började ösregna igen och åska så då fick vi gå in. Men tänk vilken tur vi hade, att vi kunde sitta där uppe på terassen och att vi kunde äta middag där till och med. Vi satte oss i uterummet, pratade och lyssnade på musik innan vi gick och la oss. 

På onsdagmorgonen gick mormor och hämtade frallor. Jag hade nämligen beställt frallor dagen innan. Man kan förbeställa frallor på Japan i glasskiosken eftersom att frallorna brukar vara slut om man kommer lite senare på morgonen. Det var jättegoda frallor. 

På förmiddagen sprack det upp lite igen så då gick vi till glasskiosken och satte oss och tog en glass tillsammans. Jag tog en mjukglass med strössel på, det var ett bra avslut på ett mysigt dygn med mormor och morfar. 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *