Andra advent

Andra advent idag, mysigt säger jag, jag ser alltid fram emot varje söndag i december, gör ni det också? Det som saknas är lite fin snö, det är så tråkigt med regn och blåst på advent tycker jag, eller vad tycker ni? Om två veckor är det jul vilket är så mysigt, god julmat och alla nära och kära – det är livet tycker jag. Idag är jag hos mamma, och då ska vi slå in alla våra julklappar tillsammans, det blir så mysigt! Lyssna på lite härlig julmusik och dricka glögg samtidigt, så juligt! Jag kan berätta att jag har köpt så mycket julklappar i år, så det blir spännande om julpappret räcker till alla mina julklappar! :-) Men jag är så nöjd med alla mina julklappar i år som jag sagt innan, jag vill bara ge de nu nu.
Förra året var jag hos pappa på julafton så i år ska jag vara hos mamma. Även om vi firar vår ”julafton” på juldagen vartannat år så är det ändå lite mysigare att vara hos mamma eller pappa på riktiga julafton, det är en speciell känsla. Mina kusiner på mammas sida kör också vartannat år hos varje förälder och vi har såklart samma upplägg, så när jag är hos mamma så är de hos sin pappa (Peppe), så det är bra tycker jag, får vi fira jul ihop. Hos mamma har vi det så lyxigt för alla våra släktingar kommer hem till oss på jul, vi ”slipper” flänga runt på julafton och det tycker jag är så skönt – bara vara hemma och njuta av julen. Hur brukar ni fira jul?
I veckan julpyntade jag i mitt rum, jag fick med mig en jättefin ljusstake hemifrån och min tomte som brukar sitta på min fönsterkant hemma, så de fick jag med mig till Storås och det blev så fint. Jag har även gjort julkort hos Gunilla för några veckor sedan som jag skulle pynta mitt Storåsrum med och Ann-Sofie (en som jobbar på Storås) kom på att man kunde hänga upp de tre julkorten på varje gardin, och det blev så mysigt och fint tyckte jag! Så nu är det lite mysigt julfint här i mitt rum på Storås också!

Ha en bra andra advent!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *